/ Дамир Шеховић
01/05/2022 u 15:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шеховић: Први мај да нас опомене да се борба против ускраћивања права радницима наставља

Како је навое, искораци јесу направљени, али недовољно да би ико ко је добронамјеран, али и реалан, могао бити задовољан

Предсједник СД-а, Дамир Шеховић, честитао је 1. Мај.

- Иако се на овим просторима Међународни празник рада обиљежава свечарски, као лидер партије лијевог центра, која тренутно заједно са унутрашњом трансформацијом трансформише и приступ теми радничких и других права, желим да поручим да борба за права запослених није завршена готово нигдје у свијету, па ни у Црној Гори. Први мај треба да подсјети управо на ту чињеницу, и послужи сваком грађанину да још једном испостави захтјеве политичким елитама, које морају да им омогуће достојанствен живот, кроз развој праведнијег законског оквира који ће им гарантовати радна права.  Од увођења нерадне недјеље, преко плаћања прековременог рада, па све до квалитетнијих контрола процеса рада, у којем неће бити толерисано израбљивање запослених нити ће бити страха од пријављивања послодавца, Социјалдемократе ће јасно заступати такво политичко опредјељење. Црној Гори је потребна политика која прати потребе сваког запосленог и сваког грађанина, а не салонска политика или празна пропаганда- навео је Шеховић.

Како је навое, искораци јесу направљени, али недовољно да би ико ко је добронамјеран, али и реалан, могао бити задовољан.

- Управо зато што грађане чека наставак борбе за радна права, први мај им нећу честитати похвалама, већ обећањем да ће Социјалдемократе бити њихови искрени и бескомпромисни заступници у Парламенту. Позивам такође све грађане, цивилни сектор и ресорне организације, који цијене да им искуство и агенда Социјалдемократа може бити од помоћи у борби за права, да нам се обрате за помоћ и подршку. Нама, уосталом, и по програмском опредјељењу то највише припада. Срећан Међународни празник рада, и да га прослављамо онако како доликује: борбом за већа права и бољи живот- навео је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 16:25