Туроператори посјетили Црну Гору / - М.Н.
28/06/2021 u 12:59 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Туроператори из Њемачке, Француске и Британије видјели љепоте Црне Горе

У Бијелом Пољу организован сајам гдје су се представили Црна Гора, Албанија и Италија

Туроператори из Њемачке, Француске и Велике Британије који су протекле седмице боравили у студијској посјети Црној Гори у оквиру пројекта "Иновативни прекогранични кластер за туризам малих и средњих предузећа", посјетили су и Бијело Поље. Њима је домаћин била Туристичка агенција "Рамс", која је тим поводом на градском тргу организовала сајам на којем су своју понуду представили чланови кластера из Црне Горе, Албаније и Италије.

Сувласница агенције Сабина Рамовић подсјетила је на важност руралног туризма и казала да је он будућност Црне Горе. Апеловала је на све да се умрежавају, јер једино тако, како је навела, могу бити конкурентни на тржишту.

- Била је то јединствена прилика да се на једном мјесту нађу чланови кластера из три сусједне државе и да кроз Б2Б састанке са туроператорима са тржишта Њемачке, Француске и Велике Британије представе своје понуде - истакла је Рамовић.

Алијана Хећо, из Националне туристичке организације Црне Горе, очекује да ће активности које су предузете током пројекта резултирати повећањем броја посјета туриста са ових еминентних тржишта, тако и са тржишта цијеле Западне Европе. Гордана Млакар, представница туристичке агенције из Њемачке, казала је да је ова посјета подстакла да се промијени фокус интересовања и да својим клијентима понуди мало другачије туре, које ће, према њеним ријечима, бити фокусиране ка сеоском туризму и обиласку руралних подручја.

Чланови кластера у Црној Гори наглашавају да им је чланство у овом кластеру, кроз разне едукативне радионице, Б2Б догађаје и састанке са члановима кластера других земаља омогућило значајан број нових пословних контаката, те да се надају да ће оваквих и сличних иницијатива бити и у будућности.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 04:22