Манастир Острог / - приватна архива
03/08/2021 u 13:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У манастиру Острог у суботу молебан за страдале у "Олуји"

- Навршава се 26 година од најсвирепијих злочина и највећег етничког чишћења српског народа које се догодило од 4. до 7. августа 1995. године - кажу у Српском националном савјету

Поводом 26 година од злочиначке акције „Олуја“, Српски национални савјет Црне Горе уз благослов Митрополита црногорско-приморског Јоаникија организоваће помен за страдале, у суботу 7. августа, у Горњем манастиру Острог.

-Навршава се 26 година од најсвирепијих злочина и највећег етничког чишћења српског народа које се догодило од 4. до 7. августа 1995. године, када су НАТО пакт и хрватске снаге убиле више хиљада недужних жена, дјеце и стараца, и протјерале преко 250.000 српског становништа са подручја Баније, Лике, Кордуна и Сјеверне Далмације, односно из Републике Српске Крајине, саопштили су из Српског националног савјета Црне Горе. Тим поводом Српски национални савјет уз благослов Митрополита црногорско-приморског Јоаникија и свештенства Српске православне цркве у суботу 7. августа 2021. у Горњем манастиру Острог организоваће помен за страдале жртве погрома српског народа, наведено је у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 18:25