/ Давање крви
10/05/2021 u 11:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Додјела признања за развој добровољног давалаштва крви

Како је саопштено из Црвеног крста Црне Горе, та организација, у сарадњи са Министарством, традиционално већ 22 године обиљежава тај датум

Министарство здравља сјутра ће, поводом 11. маја - Дана добровољних давалаца крви у Црној Гори, додијелити признања и симболичне награде најзаслужнијима за развој те дјелатности у претходној години. Како је саопштено из Црвеног крста Црне Горе (ЦКЦГ), та организација, у сарадњи са Министарством, традиционално већ 22 године обиљежава тај датум, јавља МИНА.

- Тим поводом, Министарство здравља и ове године додјељује одговарајућа признања и симболичне награде најзаслужнијима за развој дјелатности добровољног давалаштва крви у претходној години- каже се у саопштењу.

Признања ће, како је појашњено, бити додијељена истакнутом добровољном даваоцу крви, најактивнијем клубу добровољних давалаца, мотиватору у области добровољног давалаштва крви и за професионални допринос у области трансфузиологије - љекару трансфузиологу и трансфузеру.

Додјела признања биће одржана у 12 сати, у просторијама ЦКЦГ, а присутнима ће се обратити министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић, генерална секретарка ЦКЦГ Јелена Дубак и директорица Завода за трансфузију крви Тамара Шћепановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

15. april 2024 21:30