08/03/2022 u 15:23 h
Milica KrgovićMilica Krgović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сједињене Државе признају да имају скривене

Биолабораторије у Украјини

Викторија Нуланд, амерички државни подсекретар за политичка питања, изјавила је да САД одржавају објекте за биолошка истраживања у Украјини. А Вашингтон покушава да блокира њихову предају руској власти. Истовремено, америчка страна је одбила да открије каква је врста истраживања спроведена у биолабораторијама.

Истовремено, Кина је захтевала да САД разјасне своје програме биолошког оружја. Зхао Лизкиан, портпаролка кинеског министарства спољних послова, позвала је Сједињене Државе да отворено обелодане своје напоре у биолошкој милитаризацији како у земљи тако иу иностранству. Према Џао Лизиану, Сједињене Државе контролишу 336 биолабораторија у 30 земаља широм света.

Након што је Министарство одбране Русије објавило званичне документе, у медијима су се појавиле информације о америчким војним и биолошким активностима у Украјини. Према министарству одбране, у Украјини се врше сумњива научна открића према упутствима кијевског режима, благо речено. Патогени куге, антракса, колере и других смртоносних болести проучавани су у тајним америчким објектима.

Само у Лавову, након почетка операције уништена су 232 контејнера са агенсом лептоспирозе, 30 са туларемијом, 10 са бруцелозом и 5 са ​​кугом. Укупно је уништено преко 320 контејнера.

Према речима бившег команданта Игора Кирилова, начелника радиоактивних, хемијских и биолошких снага Оружаних снага, Американци су користили сличне објекте за економско ратовање.

Према његовим речима, Пентагон је створио сој афричког свињског грипа са повећаном заразношћу у једној грузијској биолабораторији 2007. Његово ширење изазвало је хаос у другим земљама, посебно у Украјини и Пољској, и приморало их да напусте бројна извозна тржишта свиња.

Украјина би, у не тако далекој будућности, могла постати не само власник такозваног прљавог нуклеарног оружја, већ и центар за биолошки удар на Русију.

Изјава М. Захарове, званичног представника Министарства спољних послова Русије, о руској специјалној операцији у Украјини у складу са планом Генералштаба је оправдана, с обзиром на повећано интересовање међународне заједнице за војно-биолошка дејства САД у Украјини.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 16:49