/ -SHUTTERSTOCK
12/08/2024 u 10:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Apple ponovo pravi presedan

Apple bio mogao da naplati korisnicima do 20 dolara za svoje napredne AI funkcije.

Američka tehnološka korporacija Apple bi korisnicima mogla da naplati i do 20 dolara mjesečno za svoje najnovije napredne funkcije vještačke inteligencije (AI), poznate pod nazivom Apple Intelligence.

Predstavnik istraživačke agencije Counterpoint Research Nil Ša navodi da je ulaganje u vještačku inteligenciju skupo i da će Apple željeti da taj trošak prebaci na svoje korisnike, vjerovatno preko modela pretplate koji inače košta 19,95 dolara mjesečno.

On smatra da bi Apple mogao da dodatno naplaćuje svoje nove AI funkcije između 10 i 20 dolara mjesečno.

Šef istraživanja kompanije CCS Insight Ben Vud je dodao da je Apple jedna od rijetkih kompanija povezanih sa uređajima koja je uspjela da unovči proizvode koji imaju dodatnu vrijednost.

Prema njegovim riječima, Apple je ranije postavio presedan kod svojih korisnika da moraju da plate više za premijum usluge, tako da bi i sada mogao da traži više novca za korišćenje naprednih AI funkcija.

Apple je prethodno u junu na svojoj godišnjoj svjetskoj konferenciji za programere (WWDC) najavio da će ugraditi sopstveni sistem vještačke inteligencije u svoje aplikacije i uređaje, ali tom prilikom nije naveo da li će ih posebno naplaćivati.

Kompanija iz Kupertina je tom prilikom navela da će njen glasovni asistent Siri biti nadograđen uz pomoć AI.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
APPLEAINAPLATA
18. septembar 2024 06:02