/ -SHUTTERSTOCK
01/09/2024 u 12:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Čuveni vebsajt AnandTech se gasi posle skoro tri decenije

Izgleda da je istina - sve što je lijepo ima kraj.

To je, ovog puta, slučaj sa sajtom koji je omiljen među hardver entuzijastima - AnandTech se gasi nakon skoro tri decenije postojanja.

Glavni urednik ovog sajta, Rajan Smit, napisao je oproštajno pismo svim čitaocima.

"Malo stvari traje zauvijek, a tržište pisanog tehnološkog novinarstva nije ono što je nekada bilo – niti će ikada više biti. Dakle, došlo je vrijeme da AnandTech završi, i pusti sledeću generaciju tehnoloških novinara da preuzme mjesto u duhu vremena", rekao je Smit.

AnandTech je 1997. godine osnovao Anand Lal Šimpi, koji je vodio sajt do povlačenja iz novinarstva 2014, da bi radio za Apple kao deo tima koji je isporučio Apple silikonske čipove serije M.

Prije nego što je otišao, Šimpi je 2011. razgovarao sa sajtom The Verge o stanju u internet-medijima, i tom prilikom izrazio je frustraciju time u kom smjeru se sve kreće.

Tokom godina, sajt je izgradio lojalnu publiku među ljubiteljima hardvera, dobrim dijelom zahvaljujući detaljnim recenzijama matičnih ploča, čipova i drugih hardverskih komponenti.

Kvalitet njihove analize učinio ih je nezamjenljivim izvorom informacija za proizvođače računara, akademike, kolege novinare i svakoga ko je fasciniran tehnologijom na ovaj način.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 13:22