/ -FORTNITE
17/08/2024 u 11:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Fortnite se napokon vratio na iPhone

Četiri godine nakon što je Apple povukao igru Fortnite sa App Storea, popularna igra se vratila na iOS, ali samo u Evropskoj uniji i putem Epicove nove prodavnice.

Fortnite je dostupan za novu verziju Epic Games Storea namijenjenu iPhoneu, kao i putem AltStore PAL-a, još jedne prodavnice aplikacija treće strane. Epic Games Store je dostupan i za korisnike Androida širom svijeta.

Ove vijesti su stigle nakon višegodišnjih parnica između Applea i Epica, kao i regulatornih promjena koje je donio Zakon o digitalnim tržištima u EU, a to je prisililo kompaniju iz Cupertina da dozvoli alternativne prodavnice aplikacija. Epic planira ponuditi svoju igru i na Aptoideovu iOS prodavnicu u EU, kao i na ONE Store za Android. Iz kompanije je saopćeno da se "raduju što će ponuditi njihove igre i putem drugih prodavnica širom svijeta".

Međutim, postoji "kvaka". Nakon što korisnik skenira QR kod na Epicovoj internet stranici, pojavljuje se obavijest koja glasi: "Da biste instalirali Epic Games Store na Vašem iPhoneu, izvršite nadogradnju na iOS 17.6 ili noviji". To je zapravo u konfliktu s Epicovim vlastitim instrukcijama u kojim se navodi da se Games Store može instalirati na iPhone s iOS-om 17.4 ili novijim.

Bez obzira na to, Fortnite je oživljen na iOS-u baš u vrijeme lansiranja nove sezone na temu Marvela, tako da će igrači u EU imati još jedan veliki razlog da ponovo igraju igru na Applovoj mobilnoj platformi.

Osim Fortnitea, korisnici iPhonea u EU, kao i korisnici Androida u cijelom svijetu moći će preuzeti Epicovu igru Rocket League Sideswipe i mobilnu verziju igre Fall Guys sa Epic Games Storea.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 01:59