Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
03/04/2023 u 15:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

iPhone 15 Pro neće imati fizičke dugmiće

Vjeruje se da će Apple donijeti objedinjeno dugme za kontrolu jačine zvuka, i novo programabilno dugme kojem će biti moguće dodijeliti željenu funkciju kod iPhone 15 Pro serije

Već neko vrijeme se priča da će novi iPhone 15 Pro doći sa kapacitivnima tasterima koji će zamijeniti fizičke dugmiće i čija osjetljivost će moći da se mijenja.

Glasine o kapacitivnim tasterima za iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max se pominju nekoliko mjeseci unazad, kao dio velikog plana da iPhone eliminiše sve nepotrebne elemente (Home dugme, 3,5 mm džek…). Nove informacije o tome kako će sve ovo funkcionisati nam donosi sajt MacRumors.

Vjeruje se da će Apple donijeti objedinjeno dugme za kontrolu jačine zvuka, i novo programabilno dugme kojem će biti moguće dodijeliti željenu funkciju kod iPhone 15 Pro serije. Potonji će prihvatiti prepoznatljivu funkcionalnost prekidača za isključivanje zvuka na iPhone telefonima, kao i niz drugih funkcija, uključujući prebacivanje zaključavanja orijentacije, baterijske lampe, režima uštede baterije i još mnogo toga.

Kapacitivni tasteri na iPhone 15 Pro seriji će imati namjenski mikroprocesor male potrošnje koji će raditi čak i kada je baterija telefona ispražnjena. Čip će detektivati pritiskanje i držanje tastera i imaće vibracije kao povratne informacije. Korisnici iPhone 15 Pro telefona će moći da prilagode osjetljivost dugmića u podešavanjima i moći će da rade sa maskama za telefone, pa čak i kada nosite rukavice.

Novi čip male potrošnje unutar iPhone 15 Pro serije će takođe napajati NFC, Bluetooth LE i UW čipove dok je uređaj isključen, pa čak i kada je baterija telefona potpuno ispražnjena. Izvor koji je iznio najnovije detalje o solid-state tasterima za iPhone 15 Pro ima pouzdanu evidenciju i od njega smo prvi saznali tačne detalje o Dynamic Island funkciji za iPhone 14 Pro prije njegove premijere, navodi Benchmark.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. oktobar 2024 13:16