Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
22/08/2024 u 08:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Zapalio se Teslin kamion: Helikopter gasio bateriju

Jedan međudržavni put u Kaliforniji bio je zatvoren više od pola dana, nakon što se zapalio Teslin kamion "semi", a vatrogasci morali da intervenišu.

Vatrogasni timovi izašli su na lice mjesta oko tri sata poslije ponoći u ponedjeljak, 19. avgusta, a kasnije je saopšteno da se bore protiv požara i potencijalno štetnih isparenja iz baterije vozila, prenio je CBS.

Baterija je gorela satima nakon što se kamion zapalio, dodali su iz hitnih službi, a ljudima je bilo zabranjeno da priđu na bliže od oko jednog kilometra.

- Ne možete samo da poprskate bateriju da biste je ugasili. Potrebna je neka suva hemija, ili velika količina vode - možda čak 150.000 litara - rekao je šef jedne od patrola koje su izašle na lice mjesta.

Sveukupno, put I-80 je bio zatvoren u oba smjera oko 14 sati, a vatra je bila toliko uporna da su morale da budu angažovane i letjelice koje vatrogasci obično koriste tokom šumskih požara.

Tesla opozvala oko 1,6 miliona vozila sa tržišta: Evo šta je glavni razlog

I dalje nije poznato šta je tačno kamion prevozio, a zapalio se nakon što je udario u drvo sa strane. Nisu prijavljene nikakve povrede vozača ili drugih učesnika u saobraćaju, potvrdile su patrole.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 08:52