WhatsApp a / - FACEBOOK
18/06/2024 u 15:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

WhatsApp uvodi nove AI alate za poslovne korisnike

Meta je lansirala svoj prvi AI-driven program za ciljanje oglasa za poslovne korisnike na WhatsApp-u. Meta pokušava da generiše prihod od popularne aplikacije za ćaskanje.

WhatsApp predstavlja uslugu za šifrovane poruke koja se ponosi svojim standardima privatnosti i koja je dugo izbjegavala vrste ciljanih oglašivačkih alata koji su osnova drugih Meta aplikacija, kao što su Facebook i Instagram.

Meta već nekoliko godina uvodi funkcije za trgovinu i plaćanje na aplikaciji. Tu su uključeni alati za “poslovne poruke” koje kompanije mogu koristiti za vođenje razgovora sa korisnicima i slanje marketinških materijala ljudima koji su podelili svoje brojeve telefona sa kompanijama.

WhatsApp unaprijedio aplilkaciju: Ovo su noviteti

Ranije su ti alati bili jednostavni, korišteni za slanje poruka svim korisnicima koji su pristali da primaju obaveštenja kompanije. Novi AI alati će koristiti ponašanje na Facebook-u i Instagram-u da bi ciljali poruke ka onim korisnicima koji su najvjerovatnije otvoreni za njih. Uslov je da korisnici koriste isti broj telefona na svim nalozima.

Šef strateških tržišta WhatsApp-a, Guilherme Horn, rekao je da će ovi AI alati omogućiti kompanijama da optimizuju isporuku oglasa korisnicima koji su najvjerovatnije zainteresovani. “Ovo je veoma važno za poslovne korisnike jer plaćaju za te poruke.”

Meta intenzivira napore da zaradi novac od WhatsApp-a, svoje najveće aplikacije po broju dnevnih korisnika. Uprkos popularnosti usluge i njenoj impresivnoj cijeni akvizicije od 22 milijarde dolara 2014. godine, do sada je doprinijela samo malim dijelom ukupnom prihodu Mete.

Na konferenciji je Meta takođe predstavila novi AI chatbot koji će direktno odgovarati na poslovne upite u ćaskanju. To predstavlja rani test Zuckerberg-ovog cilja da ubijedi kompanije da outsource-ju svoje komunikacije automatizovanim alatima.

Chatbot će pomagati korisnicima sa uobičajenim zahtjevima kao što su pronalaženje kataloga ili konsultovanje radnih sati, slično postojećim AI platformama za korisničku podršku.

Takođe je najavljeno da se dodaje brazilski trenutni digitalni način plaćanja PIX. PIX je nekada bio viđen kao potencijalni konkurent.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. jun 2024 12:25