/ -JUTJUB
20/09/2024 u 10:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

YouTube odsad prikazuje reklame i kada korisnici pauziraju video

Kompanija Google je pronašla novi način da zaradi novac, a to je prikazivanje oglasa i u trenucima kada korisnici YouTubea pauziraju video koji gledaju.

Menadžer za komunikacije YouTubea je za The Verge potvrdio da je zabilježen "snažan odgovor oglašivača i recenzenata" otkako je su uvedeni "Pause oglasi za sve oglašivače".

YouTube je počeo istraživati korištenje oglasa na pauziranim videima još 2023. godine te ih je testirao s određenim oglašivačima. Googleov šef za biznis Phillip Schindler je u aprilu prošle godine kazao da se oglašivačima svidio novi koncept, no publika nije tako entuzijastična zbog ove ideje, što su istakli na Redditu.

Novi oglasi se ne pojavljuju samo na web stranici, nego i kada korisnici pauziraju video na mobilnoj aplikaciji YouTubea.

Ovaj koncept nije nešto novo, jer su i neke streaming usluge među kojima su DirecTV i Hulu napravile isti potez te prikazuju oglase korisnicima s nižim nivoima pretplate.

Amazonovi proizvodi poput Fire tablet kompjutera prikazuju oglase na zaključanom ekranu, a kompanija je ranije najavila i da će proširiti svoju ponudu i na uređaje za prostorije za dnevni boravak.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 10:24