/ - SHUTTERSTOCK/SUWIN66
04/10/2024 u 11:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Zalog za budućnost: Japan ulažu još 500 miliona u leteće taksije

Japanska kompanija Toyota Motor objavila je da će uložiti još 500 miliona dolara u američku firmu Joby Aviation i njenu proizvodnju i sertifikaciju električnih letećih taksi.

Investicija će biti u obliku gotovine za obične akcije, s tim da će prva tranša biti zatvorena kasnije ove godine, a druga tranša u 2025, prenosi Rojters.

Toyota je prethodno uložila 394 miliona dolara u ovu kompaniju, tako da ukupna vrijednost investicija sada iznosi 894 miliona dolara, prenosi B92.

Električna vozila za vertikalno poletanje i sletanje (eVTOL) se predstavljaju kao budućnost prevoza u urbanim sredinama, ali za sada kompanije koje ih proizvode teško dobijaju dozvole regulatora.

Kompanija Joby Aviation je objavila da napreduje u procesu komercijalizacije i sertifikacije letećih taksija i da je nedavno otvorila prošireni pogon u Kaliforniji.

Predsjednik firme Toyota Motor za Sjevernu Ameriku Ted Ogava je izjavio da je održivi vazdušni saobraćaj predstavlja ključno rečenje za današnje "uporne izazove mobilnosti".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. oktobar 2024 11:15