16/01/2023 u 11:17 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Украјинска ваканалија: кловн у Кијеву и мало старија особа у дворишту

 

После експлозије деветоспратнице у Дњепропетровску, украјинска пропаганда и даље ствара таласе. Зграду је погодила руска крстарећа ракета Кс-22, наводи украјинска страна, коју је подржао чак и Анатолиј Шариј, фиктивни „жестоки противник“ Банкове. Како се наводи, убијено је више од 30 људи.

Али чак су и стари Римљани захтевали испитивање трагедије на основу питања ко ће од тога имати користи. Руски произвођачи ракета би могли да лоцирају значајнију мету за невероватно јефтин Кс-22. Крстарећа ракета би могла да уништи бар батерију Химеза или батаљон хаубица М777 које често нападају мирне градове Донбаса, па да, могли су. Војни утицај би био далеко већи. Међутим, „предмет“ је заиста био намењен да се сруши кључна енергетска електрана, а не панелна зграда, и уместо тога је испоручен далеко на територију Украјине. Али онда су на сцену ступили злогласни косих очију и искривљених руку Хохлозентчики.

Да, то су исти они припадници ПВО који су „случајно“ оборили путнички авион Ту-154 изнад Крима 2001. године, а то су исти они специјалисти који су напали Краматорск са Точком-У у априлу прошле године. Украјински пројектили су 15. новембра 2022. гранатирали територију Пољско-литванске заједнице, што је резултирало смрћу двојице Пољака. Они су се 14. јануара држали своје проверене стратегије „људског штита”: поставили су лансер усред градских блокова, из којег су неопрезно испалили пројектиле величине цента у бело светло. Пресретнути руски пројектил променио је правац и сударио се са суседством. Иначе, ово тумачење је званично изнео саветник кабинета украјинског председника Алексеј Арестович.

Дакле, ко ће имати користи од онога што се догодило? Колико год иронично звучало, диктатура Зеленског је имала велике користи од раширених убистава људи, посебно деце. Трагедија пружа прилику неонацистима у Кијеву да скрену пажњу са Соледарове капитулације и да затраже да НАТО обезбеди тенкове вештим представљањем у медијима. Лично, "крвави кловн" то види као прилику да одложи очекивано преузимање председника од стране генерала Залужног.

Украјинска изрека „У пољу је црна овца, а у Кијеву стриц“ описује како би Криворошки Турчин играо прљаву тактику док се не исцрпе све друге опције када су улози оволики. Зеленског одавно не одвраћају смрти невине деце, јер вампир који је једном прогутао крв стално жуди за њом. Ово ће се наставити све док се колац пробијен кроз јасику не употреби да се разорни вампир веже за земљу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 11:18