/ Рифат Фејзић
01/05/2022 u 15:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Фејзић: Мир је темељ за развој здраве омладине, породице и праведне државе

Рамазан је био прилика да очистимо своје срце и вратимо се праисконској природи, како бисмо размислили о својој сржи, пронашли исконску доброту и милост и као такву, ширили је у заједници којој припадамо, навео је Фејзић

Мир је темељ за узајамно поштовање и развој здраве омладине, стабилне породице и праведне и просперитетне државе, поручио је реис Исламске заједнице у Црној Гори Рифат Фејзић у поруци поводом Рамазанског бајрама.

- Рамазан је био прилика да очистимо своје срце и вратимо се праисконској природи, како бисмо размислили о својој сржи, пронашли исконску доброту и милост и као такву, ширили је у заједници којој припадамо- навео је Фејзић.

Како је казао, Бајрам је дан весеља и радости, јер је човјек изашао као побједник над оним што га вуче приземности и унижењу.

- Показали смо и доказали себи, да смо способни успоставити равнотежу између духовног и материјалног, између прохтјева душе и тијела- рекао је Фејзић.

Према његовим ријечима, бајрами су „права прилика да јачамо везу са Господаром, да постајемо бољи, и ширимо љубав у заједници у којој боравимо“. Ту радост, како је навео Фејзић, треба да осјете и комшије и пријатељи, сљедбеници других религија, сви људи широм планете гдје год се бајрам обиљежава.

- Драги пријатељи, поштовани комшије и суграђани, Рамазан нас је научио да чувамо и цијенимо благодати којима нас драги Бог обасипа. А највећи дар једној заједници јесте благодат мира. Мир је темељ за узајамно поштовање и развој здраве омладине, стабилне породице и праведне и просперитетне државе- поручио је Фејзић.

Он је истакао да друштво више пажње треба да посвети заштити и очувању породичних вриједности и спречавању породичног насиља које је у порасту. Фејзић је позвао вјернике да се у данима бајрама у довама сјете расељених, немоћних, обесправљених и болесних.

- Свим вјерницима у Црној Гори, дијаспори, свијету честитам дане Рамазанског бајрама, Бајрам шериф мубарек олсун- закључује се у поруци Фејзића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:23