Фејзић / Фото: Срђан Бољевић
19/07/2021 u 11:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Реис Фејзић позива вјернике да се вакцинишу: Молитве нису потпуне без имунизације

Бајрам је празник који штити човјека дајући му достојанство и смисао, порука је реиса

Реис Исламске зајединице у Црној Гори Рифат Фејзић поводом Kурбан бајрама казао је да молитве за спас човјечанства неће бити потпуне без личног доприноса, односно вакцинације против корона вируса.

- Алаховом вољом ступамо у благдане Kурбан бајрама, најрадоснијег празника у исламској традицији. Одликује га радост хаџилука и курбана, два неисцрпна духовна ресурса којима обнављамо нашу снагу и јачамо везу са Узвишеним Створитељем. Ово су дани подсјећања на снажну вјеру праоца монотеизма, Ибрахима његову спремност на највећу жртву и Божију милост као награду. Аллахова порука Ибрахиму да је људски живот свет и да не може бити жртвован означила је цивилизацијску прекретницу и искорак из варварства ка успостављању мира и поретка на земљи.Мира као превласти савјести над инстинктом, одговорности над задовољством, солидарности над похлепом и правде над неправдом. Наук првог курбана је свевремени путоказ да светост људског живота значи мир на земљи – навео је Фејзић у писму упућеном исламским вјерницима.

Апеловао је на грађане и да се вакцинишу против коронавируса. 

- Наше молитве за спас човјечанства од пандемије неће бити потпуне без личног доприноса, односно вакцинације. Kада су нашег вољеног Посланика вјерници упитали да ли да се лијече, одговорио је: “Свакако, Алахови робови, лијечите се, јер Алах није створио болест а да за њу није дао лијек, осим једне старости”. Муслиман се руководи Kур’аном и хадисом, а не конспирацијама - казао је Фејзић.

Нагласио је да је Бајрам празник који штити човјека дајући му достојанство и смисао.

- Бајрам је прилика за снажење породичних, пријатељских и комшијских веза. Подијелимо благданску радост и наду са свим људима. Нека наше молитве у Бајраму буду примљене и нека нас Алах помогне да се мијењамо на боље. Молећи Узвишеног Господара за мир, слободу и правду у свијету, свим муслиманкама и муслиманима у земљи и дијаспори честитам Бајрам - поручио је Фејзић у честитци.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 14:09