Васкрс нерадни дани / - PEXSELS
23/04/2022 u 18:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бројне честитке партијских челника поводом Васкрса

Вјера нас учи највишим људским вриједностима, љубави, опроста, слоге, бриге за друге..., једна је од порука у честиткама поводом једног од најрадоснијих хришћанских празника, уз поруку Христос Васкрсе!

Предсједник Праве Црне горе и посланик у Скупштини Марко Милачић честитао је свим вјерницима православне вјероисповијести наступајући Васкрс.

“Васкрс, као један од најрадоснијих хришћанских празника, враћа нас на оно што је најважније у нашим животима, у породицу, међу дјецу, родитеље, браћу и сестре, да заједно љубављу побиједимо свако искушење.    

Тако и овог Васкрса, морамо прихватити да је све што се дешава искушење, у провјери колико смо јаки у љубави која се иште од нас, да још једном покажемо да се љубављу осваја свијет, да се слогом побјеђују разлике, да једни другима морамо бити браћа и сестре у домовини свих нас, ма коликом јачином мјерили наше различитости - наводи се, између осталог, у честитки Милачића.

Потпредсједник Социјалистичке народне партије Драгослав Шћекић честитао је Васкрс патријарху српском Порфирију, митрополиту црногорско-приморском Јоаникију, епископима, свештенству, монаштву и свим православним вјерницима који највећи хришћански празник славе по Јулијанском календару.

"Васкрс, као један од највећих хришћанских празника је дан који слави живот, буди најплеменитија осјећања, солидарност, човјекољубље, праштање. Као што је Христос дао жртву за све нас, тако и ми морамо слиједити Њега и бити спремни да се жртвујемо за опште добро, мир, слогу и напредак. Да нас увијек подсјећа на значај међусобног поштовања, уважавања и ширења Његове љубави.

Уз најбоље жеље да празник проведете у добром здрављу, личну и породичну срећу, да останете снажни, да вјерујемо у боље сјутра, поздрављам вас најрадоснијим поздравом - Христос васкресе! - наводи Шћекић у честитки.

Предсједник Либералне партије Андрија Поповић такође је упутио честитке поводом Васкрса, у своје лично и у име Либералне партије.

- Увјерен сам да ће дух Васкрса који симболише ново рођење и љубав међу свим људима бити прилика да додатно промислимо о томе и још снажније промовишемо такав дух у грађанском друштву. Желим вам да предстојеће благдане проведете у миру, радости и срећи са породицама и са најдражима, подсјећајући се суштинских вриједности које носе поруке васкршњих празника - честитао је Поповић овај велики хришћански празник.

Предсједник Социјалдемократа Црне Горе Дамир Шеховић честитао је Васкрс  вјерским великодостојницима и свим вјерницима у Црној Гори који овај празник прослављају по јулијанском календару.

“Вјера нас учи највишим људским вриједностима, љубави, опроста, слоге, бриге за друге... Нека овај велики празник буде подсјетник за све нас да наше разлике морају бити разлог јачања наших веза и добрих односа, а не супротно. 

Желим да предстојећи празник проведете у топлини ваших домова, добром здрављу, срећи, окружени онима које највише волите. Срећан Васкрс”, навео је Шеховић у честитки.

Црна Гора и овај Васкрс дочекује у стрепњи и неизвјесности. Нажалост ни једно ни друго нису нужна посљедица неких објективних околности него, прије свега, авантуризма и експериментисања појединаца који су политику и озбиљан државни посао подредили личним амбицијама и недораслом вршљању по судбини цијелог народа, казао је лидер Уједињене Црне Горе Горан Даниловић у васкршњој честитки.

- Увијек се у свјетлости великих празника показује и потврђује значај одговорности, жртве и љубави према другоме. Не можемо се, нажалост, похвалити нечим од онога што је Христос даривао свијету и човјеку завјетујући нас на вјечну љубав и међусобно праштање. Христос је међу нама, а ми смо у  међусобном па и личном сукобу, распети у мржњама из котисуљубља и похлепе.

Молимо се ових дана Васкрсломе Христу да нас врати на путеве слоге и безинтересне љубави. Угледајмо се на дјецу која празник дочекују с радошћу и надом.

Уједињена Црна Гора позива све људе добре воље да се одрекнемо саможивости и посветимо нашој заједничкој кући, држави која је кроз вјекове страдала  и разапињања са Христом неодричући се ни себе ни свог пута у будућност - навиди Даниловић у честитки.

Предсједник Социјалдемократске партије Црне Горе Рашко Коњевић, поручио је да је највећи изазов нашег времена је очувати мир, како онај за који се свакодневно морамо активно залагати тако и онај унутрашњи који нам доноси спокој и ведрину.

 - Желим вам да овај Васкрс донесе мир и растерећење, као празник који доноси лијепе вијести. Снага коју црпимо из добрих вијести и мира који носимо у себи вриједност је којом доприносимо да наше друштво буде боље, у цјелини. Желим вам срећан Васкрс и да га проведете у добром здрављу и породичној хармонији - наводи се у саопштењу Коњевића.

И лидер ФОРЦА Генци Ниманбегу честитао је празник.

 - Посебно ми jе задовољство да у моjе име и у име Нове демократске снаге ФОРЦА, Свим православним вjерницима пожелим срећан Васкрс, празник пожртвовања, праштања и доброте. Оваj свети дан Васкрса jе одлична прилика да вjеруjемо да ће сjутра бити боље и да заjедно тежимо ка том циљу. Желим да вам Васкрс донесе љубав, доброту, мир, вама и вашим наjмилиjима! - нагласио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 01:15