/ Фото: Митрополија
14/04/2022 u 23:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Епископ Теодосије: Због Косова и Јасеновца Срби постоје као народ, они су наш Васкрс

Захваљујући Косову које се темељи на Новом завјету и Христовој жртви и захваљујући Јасеновцу који се темељи на Косову ми Срби јесмо оно што смо сада, поручио је владика

Захваљујући Косову и Јасеновцу Срби постоје као народ, они су наш Велики петак, али и наш Васкрс, поручио је синоћ у Грачаници владика рашко-призренски и косовско-метохијски Теодосије.

Како јавља Радио Слово Љубве, епископ је синоћ отворио аудио-изложбу “Јасеновац. Логор смрти, земља живих” у галерији Дома културе Грачаница.

- Ријечи Косово и Јасеновац у свима нама буде посебна осјећања, нарочито у овим данима када сви ми хитамо ка празницима који слиједе. Ти празници су означили наш живот и темељ нашег идентитета у сваком погледу- казао је епископ Теодосије. 

Према његовим ријечима, Косово и Јасеновац су за православне Србе и Цркву темељи и завјет.

- Захваљујући Косову и Јасеновцу ми постојимо као народ – захваљујући Косову које се темељи на Новом завјету, Христовој жртви и захваљујући Јасеновцу који се темељи на Косову, Косовском завјету и Новом завјету Христовом – ми Срби јесмо оно што смо сада. Ако би одступили од тог пута, ако би заборавили на наш завјет пред Богом и родом, ми више не би били оно што смо сада- закључио је епископ. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 07:02