/ IVAN PETROVIC-IPE
11/05/2022 u 19:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сусрет патријарха и Абазовића данас у манастиру Острог

Из Митрополије су казали да, пошто није планиран долазак патријарха српског у Подгорицу, сусрет са Абазовићем ће бити организован у манастиру Острог

Митрополија црногорско – приморска саопштила је данас да је предлог о сусрету премијера Дритана Абазовића са српским патријархом Порфиријем стигла из кабинета предсједника Владе.

Из Абазовићевог кабинета за Портал Дана казали су да је на иницијативу кабинета предсједника владе да се састане са патријархом током његовог боравка у Црној Гори, митрополит Јоаникије упутио званичан позив премијеру да са својом делегацијом присуствује сјутрашњој свечаности поводом дана Светог Василија, приликом које је планиран и сусрет са патријархом СПЦ Порфиријем.

Из Митрополије су казали да, пошто није планиран долазак патријарха српског у Подгорицу, сусрет са Абазовићем ће бити организован у манастиру Острог.

- Поводом информације у медијима о “могућем сусрету Патријарха српског Порфирија и премијера Дритана Абазовића”, обавјештавамо јавност да је предлог дошао из Kабинета премијера, којом приликом је саопштена његова намјера да се са Патријархом сусретне у Влади Црне Горе. Из Митрополије је одговорено да приликом организације прославе, није предвиђен долазак Његове Светости Патријарха српског Порфирија у Подгорицу те да је због недостатка времена сусрет могуће организовати једино у манастиру Острог. Из Kабинета премијера је овај предлог прихваћен уз захтјев да се упути формалан позив, што је и учињено. Свети Василије већ 350 година позива све људе на сретање и саборовање у своме Острогу, благосиљајући сваког ко му са чистом вјером, љубављу и надом долази- поручили су из Митрополије. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 06:52