Митрополит Јоаникије, фото: Митрополија / Митрополит Јоаникије - Митрополит Јоаникије
13/09/2021 u 18:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Митрополит Јоаникије: Јасеновац добија гумно попут оног испред Цетињског манастира

Истакао је да се народ у Јасеновцу окупио да шири братску љубав, без мржње и освете, те позвао све на праштање и помирење

Митрополит црногорско-приморски Јоаникије рекао је данас у Јасеновцу да ће на мјесту гдје је јутрос служена литургија бити изграђено гумно, које ће бити копија оног које се налази испред Цетињског манастира.

- Као новоизабрани митрополит, преузимам обавезу да заједно са народом из Црне Горе, нашим манастирима и вјерујућим људима, саградимо и приложимо гумно манастиру Јасеновац. То је заслужило ово свето мјесто, али и наш владика /славонско – пакрачки/ Јован - истакао је Јоаникије обраћајући се вјерницима.

Према његовим ријечима, владика Јован као велики и ревносни домаћин не одустаје од тога да у славу светих мученика учини све да заблиста манастир Јасеновац, који толико значи за цијели српски народ, али и за цијело православље.

 - Овдје је прије неколико година долазио Његова Свесветост Патријарх васељенски Вартоломеј, да се поклони јасеновачким жртвама, долазе православни архијереји из свих светих Божијих цркава. На овом мјесту српског страдања имамо присуство васељенског православља, небеске и земаљске цркве, живо присуство светих мученика, који су наши заступници пред престолом Божијим - поручио је митрополит Јоаникије.

Он је истакао да се народ у Јасеновцу окупио да шири братску љубав, без мржње и освете, те позвао све на праштање и помирење.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 23:50