Patrijarh i Abazović / - RADE KOPRIVICA
14/05/2022 u 11:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Новости": Очекивати брзо потписивање Темељног уговора

Патријарх је нагласио да Српска црква поштује државу у којој се налази и њене институције

Састанак патријарха Порфирија и црногорског премијера Дритана Абазовића изазвао је велико интересовање јавности, а како "Новости" сазнају, резултат би могао да буде брзо потписивање Темељног уговора између државе Црне Горе и Српске православне цркве.

Патријарх је нагласио да Српска црква поштује државу у којој се налази и њене институције, наглашавајући да је минимум који очекује и жели - да свој живот организује тако да никога не угрожава, али и да ужива права и слободе прописане законима.

 - Желим да вам Бог да снаге да носите терет и одговорност, имајући у виду напор који то носи, нарочито на нашим просторима, поручио је патријарх Абазовићу, који је поновио да остаје при својим ранијим ставовима о Темељном уговору.

Изразио је жељу да влада на чијем је челу стави тачку на ово питање.

 - Никаква драматизација овог питања не постоји. То је обавеза државе и надам се да ће се то завршити на пристојан и лијеп начин као што је то било са другим вјерским заједницама. За рјешавање отворених питања СПЦ ће у Влади Црне Горе имати коректног саговорника, с циљем да се прича заокружи праведно и у складу са законом, на обострану корист државе Црне Горе и Српске православне цркве - навео је премијер,

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 07:31