/ -Фото: Фејсбук, Црква Светог Ђорђа
03/03/2022 u 12:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Отац Гојко: Не схватам кампању против акције Русије, а у комшилуку је протјеран читав народ

Обично људи који су сада гласни ништа не кажу на ту тему, казао је отац Гојко у емисији "Поп рецензије"

Лично не могу да схватим оволику причу и кампању против војне акције Русије у Украјини, а да се нико не сјети да каже да је у нашем комшилуку протјеран читав један народ, казао је данас протојереј и намјесник подгоричко-колашински отац Гојко Перовић. 

- Протјеран је српски народ у Хрватској и тај се народ никад неће вратити. Обично људи који су сада гласни ништа не кажу на ту тему, тада се нико није умотавао у српске заставе, То је једна медијска идеологија која надилази људски разум. Прије неку ноћ сам слушао посланика Миодрага Лекића који је све то лијепо објаснио шта се дешавало на међународном плану,. Не сјећам се да смо као сада били изложени једнообразној осуди неке војне акције, а било их је скорије и на Блиском Истоку- казао је отац Гојко у емисији "Поп рецензије" на Радију Светигора. 

Отац Гојко је такође казао да су свештеници Митрополије црногорско-приморске изложени ових дана рату емоција. 

- Притјерани смо уз зид да кажемо да ли се придружујемо акцији Русије. Ми се молимо за народ у Украјини и митрополита Онуфрија који је на распећу. Ми смо потпуно са њим и молимо се да рат престане - закључио је отац Гојко.

Отац Гојко је у емисији такође причао о логору у Јасеновцу и српским жртвама, а дио о рату у Украјини можете послушати од 30. минута.  

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 22:44