/ -Фото: Фејсбук
22/04/2022 u 11:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Отац Гојко о потписивању Темељног уговора: Морам да вјерујем свим бићем у то

Црква може да допринесе превазилажењу подјела, казао је он

Протојереј - ставрофор и парох подгорички Гојко Перовић казао је да вјерује да ће статус Српске православне цркве бити дефинисан, тако да се зна ко шта ради, преноси Портал РТЦГ. 

Он је у емисији Линк Радија Црне казао да се у свим храмовима СПЦ моле да рат у Украјини престане не улазећи у то ко је први почео и зашто.

Перовић је истакао да су ових дана цркве препуне. Kоментаришући статус Цркве у Црној Гори, сматра да тек треба времена да једни друге разумијемо.

- Мислим да ту нема краја и да смо на непрестаном часу који траје. Има и она трећа тема, а вјерујем да идемо у том правцу да се институционално ствари посложе како треба, у складу са Уставом ове земље, да су ствари раздвојене, али не до супротстављања, већ да су раздвојене да се зна ко шта ради па да фино сарађујемо- казао је он не желећи да коментарише потписивање Темељног уговора.

Додао је да мора да вјерује свим својим бићем у то.

Црква, према његовим ријечима, може да допринесе превазилажењу подјела.

- Свакодневна молитва у свим храмовима СПЦ је да престане рат у Украјини, не улазећи у то ко је први почео и зашто, то је већ најдоње блато овог свијета. А најдубљи и највећи уздах сваке вјерујуће душе је да рат престане- казао је он.

Говорећи о васкршњем посту, Перовић објашњава да је циљ да вјерник дође до сазнања да колико год да се чисти, остаје човјек са манама.

- Ако не долазиш до сазнања да си грешник, већ да си велики што си успио да испостиш, онда си на некој раскрсници- казао је он.

У сусрет највећем хришћанском празнику имао је поруку љубави.

- Смрт, бол, зло и патња су присутне на овом свијету, али није њихова задња ријеч, задња ријеч је ријеч живота и љубави- закључио је Перовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 07:06