Јовановић  / -Фото: Митрополија
15/08/2021 u 15:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Отац Обрен Јовановић: Цијела Бока је уз СПЦ, имате подршку од нас и на Цетињу

Све што се ових дана пише и говори против митрополита је само један облачак који се надвио над Црном Гором, поручио је нови намјесник у Херцег Новом

Нови намјесник у Херцег Новом протојереј ставрофор Обрен Јовановић поручио је данас на свечаности поводом славе овог приморског града да је цијела Бока Которска уз Српску православну цркву. 

Он је то поручио митрополиту Јоаникију, коментаришући тензије које су ових дана актуелне пошто је најављено устоличење митрополита 4. септембра на Цетињу. 

image
Фото: Митрополија

- Вама високопреосвећенима није лако у овоме времену да узимате велику дужност и ових дана све ово што се пише и говори против цркве божије, против вас и против вашег свештенства је само један облачак који се надвио над Црном Гором, али он ће проћи. За све оно што бива и што ће бити, ако Бог да на Цетињу, ми ћемо бити са вама, тако да имате велику нашу подршку, а ми тражимо од вас велики благослов- поручио је отац Обрен. 

Јутрошњом литургијом коју је служио митрополит Јоаникије и владика захумско- херцеговачки и приморски Димитрије прослављен је празник преноса моштију Светог архиђакона Стефана, крсне славе оснивача града Краља Твртка I Котроманића.

image
Фото: Митрополија

Овим свечаним чином почео је и програм Трга од ћирилице који се осму годину одржава у Херцег Новом. 

image
Фото: Митрополија

Литургији у храму Светог Спаса на Топлој присуствовао је предсједник општине Херцег Нови Стеван Катић са сарадницима.

Свечаности је присуствовао и директор Управе за сарадњу са црквама и вјерским заједницама Републике Србије Владимир Рогановић, конзул Србије у Херцег Новом Зоран Дојчиновић, Младен Иванић, политичар из Републике Српске и замјеник градоначелника Требиња Дражен Бошковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 18:44