Вучић / - Фото: Фејсбук
17/09/2021 u 17:00 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Спрема се дочек за патријарха: Најаве доласка Вучића у Беранама само нагађања

Нема бојазни да ће се било шта лоше десити, а на Цетињу је током протеста било најмање Цетињана, казао је отац Бацковић за Портал дана

Припреме за дочек патријарха Порфирија у Беранама и устоличење епископа будимљанско-никшићког Методија одавно су у току, а Управа Манастира Ђурђеви Ступови ових дана уређује двориште.

image
- Фото: Данило Романов

Очекује се велики број званица, а како је за Портал Дана казао отац Миајло Бацковић, који је у организацији дочека, у Беранама се планира дводневна свечаност за поглавара Српска православне цркве (СПЦ).  

- Патријарх ће доћи у Беране 25. септембра, у суботу око 17 сати, а одмах након тога служиће се вечерња служба која ће почети у 19 сати. Након тога планиран је кратки музички програм у ком ће учествовати Биља Крстић и гуслар Славко Јекнић- казао је Бацковић. 

Већ сјутрадан 26. септембра, у недјељу је центална прослава и свечабност око устоличења епископа Методија. 

- Служба ће се одржати на бини, а биће сигурно до шест видео бимова тако да ће сви вјерници моћи да прате чин устоличења. Након тога наступиће забавни и музички програм, који ће бити много богатији него претходног дана- додао је отац Миајло. 

image
Фото: Данило Романов

Поводом бројних медијских компарација Берана и Цетиња, отац Бацковић истиче да нема ни говора о поређивању јер сви у Црној Гори одлично знају шта је Беране.

- Беране није Цетиње и то сви добро знамо, а то не говорим јер, не дај Боже, лоше мислим нешто о Цетињанима. Током протеста због устоличења митрополита Јоаникија на Цетињу је било најмање Цетињана. Зна се ко су били људи на демонстрацијама, то су присталице ДПС-а и Мила Ђукановића. Нема бојазни да ће се било шта лоше десити, јер је у Беранама то немогуће- истакао је отац Маијло. 

image

Бацковић

Фото: Приватна архива

Такође се осврнуо и на најаве појединих портала да ће предсједник Србије Александар Вучић доћи у Беране.

- Мислим да су то само нагађања, а ми још нијесмо добили никакву званичну најаву. Предсједник Србије има свој протокол и он сигурно не би долазак у црну Гору најављивао по порталима. Тачно је да сам и ја видио ту информацију, али мислим да су у питању само нагађања. наравно, код нас је свако добродошао и свако ко жели да дође дочекаћемо га- поручуио је Бацковић. 

Како је раније Порталу Дана казао предсједник општине Беране Тихомир Богавац, управи Манастира ће све општинске службе бити на располагању 24 сата. 

​- Ту смо шта год треба, а посебно у домену безбједносних служби. Спремни смо да дочекамо митрополита Јоаникија и патријарха, као и да устоличимо нашег епископа, Васојевићи их дочекују раширених руку- поручио је Богавац. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 07:21