30/06/2024 u 14:34 h
Andrijana Dabanović, Mićko VujisićAndrijana Dabanović, Mićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO/FOTO) Džipijada na Ćemovskom polju: U trci brzinaca učestvuje 100 posada

Na ovogodišnjoj džipijadi učestvuju takmičari iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske..., a ko je bio najbrži znaće se u 17 časova za kada je zakazano proglašenje pobjednika

Međunarodna džipijada "Off road Podgorica Summer Race 2024" danas je održana na Ćemovskom polju. Ovo je drugi dan takmičenja, a organizovana je trka brzinaca na kojoj je učestvovao veliki broj takmičara.

– Učestvuje oko 100 posada što znači da su se takmičari odazvali u velikom broju. Jučerašnji dan je protekao dobro i bilo je sve kako treba. Danas se vozi brzinac. Očekujemo da će sve proći kako treba. Malo je zahtjevnija staza i brža nego juče. Takmičari su iz regiona, Srbija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i 90 procenata su takmičari iz Crne Gore. Takmičenje će trajati tri, četiri sata, a proglašenje pobjednika je na Plavnici oko 17 časova. Najboljim takmičarima dodijelićemo novčane nagrade i sve što su sponzori pripremili. Mnogo smo zahvalni svim sponzorima, a naročito Turističkoj organizacija Podgorica i Turističkoj organizaciji Zeta bez kojih bi teško sve organizovali. Staza je duga 2,5 kilometara. S obzirom na to da je u pitanju brzinac dozvolili smo takmičarima da se malo više opuste, ali ne toliko da bi bilo rizično - kazao je Bojan Pejović, iz organizacije Beer off road Podogorica.

Direktor TOP-a Dragan Grnović kaže da se okupio veliki broj sugrađana da ispravi takmičenje.

– Ovom manifestacijom smo željeli da pokažemo da i Podgorica i Zeta imaju šta da ponude za ljubitelje aktivnih i adrenalinskih sportova. Vjerujemo da je ovo samo početak i da ćemo u godinama koje su pred nama nastaviti manifestaciju i da ćemo je proširiti na teritoriji Glavnog grada. Definitivno da postoji još puno skrivenih staza koje čekaju da budu otkrivene. Turistička organizacija Podgorice je prepoznala ovu manifestaciju iz prostog razloga jer okuplja sve ljubitelje džip relija i vlasnike snažnih četvorotočkaša i mislimo da Podgorica i okolne opštine imaju puno potencijala kada je razvoj ovih vrsta sportova u pitanju - smatra Grnović.

Miloš Vuković iz Auto-moto kluba "Budućnost" kaže da nastupaju sa četiri auta, od kojih dva rekreativno, a dva profesionalno voze.

- Organizacija je odlična. Ovo je jedan veliki korak za Podgoricu, jer je prvo dešavanje ovog tima u gardu. Iduće godine će biti bolje i bolje. Nadamo se da će institucije naći razumijevanja za ovakve manifestacije - kaže Vuković.

image
-

On navodi da su oni takođe ljubitelji prirode samo što u njoj uživaju na drugačiji način.

- Kombinujemo sport i prirodu, vozimo se i rekreativno, kampujemo. Nadam se d aće ljudi ukapirati da mi nijesmo oni koji uništavaju prirodu, već koristimo postojeće puteve. Nema ovdje nekih specijalnih priprema za takmičenja. Mi mimo manifestaicje vozimo karavanski rekreativno, da se družimo, obilazimo cijelu Crnu Goru, ali i van nje. Od današnje trke očekujem da će neko iz kluba osvojiti prvo mjesto - rekao j Vuković.

image
-

Boris Grba iz Auto-moto kluba "Budućnost" na ovim takmičenjima u Crnoj Gori učestvuje već deset godina, a takmičio se i van naših granica.

– Juče smo se takmičili u mjestu Odžino polje u Zeti. Vozili smo po dva kruga. Prvu vožnju nijesam bio baš zadovoljan kako sam vozio, ali je druga bila mnogo bolja. Ovo je danas brzinac i teže ga je voziti, ali očekujemo dobar plasman - ističe Grba.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. jun 2024 14:36