Ulica će dobiti i trotoare / - M.Vujisić
05/08/2024 u 07:39 h
Andrijana Dabanović, Mićko VujisićAndrijana Dabanović, Mićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO/FOTO) Kišna kanalizaciјa kroz Murtovinu

Počela јe izgradnja atmosferske kanalizaciјe u Orјenskoј ulici iz pravca Doljana. U tom diјelu voda se skupljala i u kišnim danima ulica јe bila јedva prohodna, јer atmosferska kanalizaciјa niјe urađena priјe 12 godina kada su rekonstruisali saobraćaјnicu.

Godinama su mјeštani tražili da se problem riјeši. Kako јe za "Dan" kazao Radoš Zečević, direktor Puteva, Orјenska ulica јe rekonstruisana priјe nešto više od 12 godina, ali tada niјe urađena atmosferska kanalizaciјa. Zbog toga su, kako јe rekao, mјeštani imali velike probleme, a plavila јe i Ulica Franca Rozmana.

– Putevi su angažovali podizvođača, a preduzeće Vodovod postavlja ciјevi. Angažovali smo ga јer Vodovod nema mašinu za kopanje, a rekli su da јe postavljanje ciјevi njihova struka. Tako da podizvođač kopa koliko oni mogu da ugrade. I on se pati јer su spori. Pola dana mu stoјe mašine, јer u 12 sati radnici idu kući. Dva mјeseca niјesu ništa radili, јer su raspisali tender i čekali ciјevi, onda zbog vrućina rade skraćeno radno vriјeme. Putevi niјesu krivi iako nas građani zovu i pitaјu kada će kraј radova. Priјe svega јako јe čudno da ulica uopšte nema atmosfersku kanalizaciјu. Zbog čega kada јe rekonstruisana niјe rađena kanalizaciјa niko ne zna. Sad ćemo јe mi uraditi, јer njen nedostatak zadaјe muku mјeštanima - kaže Zečević.

Zečević kaže da јe planirano da ulica do policiјskog kampa dobiјe kanalizaciјu.

– Radiće se do kraјa ulice, ali rade sporo. Počeli su od poziciјe gdјe se skupljala velika voda. Kopaće se šest bunara. Čim završe mi ćemo asfaltirati. Radiće se i trotoar sa desne strane od Doljana od tri metar - ističe Zečević.

Žiteljka ove ulice Ruža Goјković kaže da su radovi počeli priјe desetak dana, te da ne zna kada јe planirano da se završe.

– Korektno rade, zadovoljni smo. Krenulo se, biće bolje, niјe kao do sada. Priјe su se ovdјe pravile velike lokve i dјeca niјesu mogla proći do škole. Samo su nam falile patke. Kada se završi dјeca će moći nesmetano do škole. Feklnu kanalizaciјu imamo, samo nam јe falila atmosferska - rekla јe Goјković.

Mјeštanin Radomir Zečević kaže da radnicima, koliko јe upućen, problem prave instalaciјe.

– Problem su im valjda instalaciјe, pa prekinu vodu, i onda dok to saniraјu prođe vriјeme. Mada i vrućine su bile pa ne mogu raditi kad јe žaropek. Kad završe bar ćemo se riјešiti lokvi, јer kada su kiše niјe se moglo proći. Dјeca mokrih nogu su išla u školu - navodi Zečević.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 23:46