beer fest cetinje treca noc / -ZELJKO STAJKIC
02/08/2023 u 20:00 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Bajaga i instruktori za 40 godina benda spremaju 40 koncerata

Uz ovako važan jubilej Momčilo Bajagić vjeruje da će uraditi i album

Već četiri decenije muzička scena je poligon na kojem se zabavljaju Bajaga i Instruktori. Rašire krila "plavog goluba" i "zažmure" na sve probleme koji pritiskaju naciju, a šire ljubav koja je jedina vrijedna stiha, muzike i radovanja, ali i pjesama koje su, kako kaže Žika, prava poezija. Momčilo Bajagić Bajaga u diskografskom opusu ima 14 albuma, a pjesme koje radi za druge izvođače ni ne broji. Zato i ne čudi što na koncertima ne mogu da izvedu baš sve hitove koje bi publika željela da čuje, već smao izbor.

- Repertoar mijenjamo u zavisnosti od festivala, publike, ali i raspoloženja benda. Imamo mnogo više pjesama nego što je pristojno da otpjevamo odjednom pa zato napravimo izbor - objašnjava Bajagić.

Bajaga i instruktori iduće godine slave 40 godina bavljenja muzikom.

- Vjerujem da ćemo za 40 godina koliko postoji bend Bajaga i Instruktori uraditi 40 koncerata i naravno novi album. Imamo nekih pjesama  još neke treba da napravimo. Ako smo u protekloj godini uradili 56 koncerata što ne bismo za jubilej odradili 40 - naglašava Bajaga.

image

beer fest cetinje treca noc

-ZELJKO STAJKIC

Njihova ljetnja turneja je ponekad bez predaha, iz Medulina, preko Kranja do Cetinja, gdje su nedavno nastupili na Montenegro Beer festu, pa dalje do Sarajeva i Splita samo su dio cik-cak maršrute koju ekipa instruktora provede u kombiju.

- Ja volim festivale. Publika je divna, atmosfera divna, kad se umorimo, idemo na pauzu - objašnjava Bajaga.

A kad naprave malu pauzu onda i stvaraju. Nakada su veoma inspirisani koncertima i događajima da jedva čekaju da se zaustave i tu inspiraciju pretoče u djelo.

Bajaga je svestran umjetnik, od aranžiranja, komponovanja, pisanja tekstova, produkcije sve voli da radi.

- U muzici sve volim da radim, a kad se zasitim jednog pređem na drugo, malo mijenjam. Volim primijenjenu muziku. Dosad sam uradio dva-tri filma - kaže umjetnik.

Saundtrek za film Dušana Kovačevića "Nije loše biti čovjek" je najbolji instrumental, kako priznaje, koji je uradio,

- Bilo je to vrijeme korone imali smo više vremena nego obično. Bilo je to divno iskustvo, nadam se da će ih biti još - zaključuje Bajaga.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 22:08