/ Фото: Архива
31/07/2021 u 11:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Београд добија трг Милене Дравић и Драгана Николића

Током јесени биће расписан конкурс за умјетничку скулптуру "Образ уз образ", названу по култној ТВ емисији коју су глумци водили

Београдска општина Врачар ускоро ће добити трг који ће понијети име прослављеног глумачког пара Милене Дравић и Драгана Николића.

Трг површине 859 квадратних метара биће завршен до краја септембра.

- Мјесто на којем смо овог јутра још једном свjедочи да Београд не заборавља своје легенде. Милена Дравић и Драган Николић су великани нашег глумишта који су обиљежили цијелу једну епоху. Kао симбол њихове ванвременске љубави, одлучили смо да на платоу поставимо скулптуру која представља Милену и Драгана из култне серије "Образ уз образ", коју је овај глумачки пар водио на тадашњој Телевизији Београд - казао је градоначелник Београда Зоран Радојичић.

Замјеник градоначелника Горан Весић казао је да су Милена и Гага провели живот заједно као глумачки и брачни пар, a на овом тргу биће заједно довijека .

Он је додао ће одлука бити донијета на сједници Скупштине града, која се одржава 30. августа, али да ће ступити на снагу 14. октобра ове године, када се навршава тачно три године од смрти Милене Дравић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

17. septembar 2021 20:16