Спорна фотографија / - НН
24/05/2021 u 16:57 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Да ли Италији пријети дисквалификација са Евровизије?

Према правилима Евровизије, због конзумирања наркотика, овогодишњи побједници би могли да буду дисквалификовани, уколико се утврди да је Дамиано Дејвид заиста шмркао кокаин

Након што је проглашен побједник 65. Евровизије, Дамиано Дејвид, фронтмен италијанског бенда "Манескин" сада је у центру свјетске јавности али и скандала због снимка на ком он наводно ушмркава кокаин са стола у бекстејџу. Према правилима Евровизије, због конзумирања наркотика, овогодишњи побједници би могли да буду дисквалификовани, уколико се утврди да је фронтмент заиста шмркао кокаин.

На Твитеру и сада тзрају полемике и нагађања о овом догађају. На другој страни Дамиано тврди да није узимао дрогу, већ да је сакупљао стакло. Осим спорног видео снимка, на Твитеру се појавила и фотографија његовог стола у “Греен роом”-у, на коме се јасно види кесица бијеле садржине, налик на кокаин.

Наравно, с обзиром на то да је Демиано већ привукао огромну пажњу јавности својом побједом, постоји могућност да је спорна фотографија уствари фотомонтажа, пошто се ова афера не стишава и чини се, све је заниљивија корисницима друштвених мрежа.

Организатори Евровизије одмах су покренули истрагу и издали саопштење за јавност.

- Свјесни смо спекулација око видео исјечка италијанских победника Евровизије. Бенд је снажно оповргнуо оптужбе да су употребљавали дроге, а њихов пјевач ће се по доласку кући подвргнути добровољном тесту на дроге - саопштено је раније.

Земље такмичарке Евровизије су у прошлости дисквалификоване из различитих разлога – неке махом и због преексплицитних политичких порука. До сада се није догодило да је било која земља дисквалификована зато што су њени представници конзумирали наркотике – нити се о томе до сада говорило.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 16:16