Конкурс за ворлд мјузик извођаче / -Егзит
19/11/2021 u 12:00 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Егзит позвао ворлд мjузик извођаче на конкурс

Конкурс jе намиjењен музичарима из Албаниjе, Босне и Херцеговине, Бугарске, Црне Горе, Хрватске, Румуниjе, Сjеверне Македониjе и Србиjе

Егзит фондациjа позвала jе ворлд мjузик извођаче да се приjаве на други конкурс у оквиру проjекта "МОСТ за музику Балкана", чиjи jе циљ развоj музичке индустриjе на Балкану и промовисање домаћих извођача на међународном тржишту.

-Конкурс jе намиjењен музичарима из Албаниjе, Босне и Херцеговине, Бугарске, Црне Горе, Хрватске, Румуниjе, Сjеверне Македониjе и Србиjе. Отворен jе до 12. децембра, а одабраних 12 музичара добиће већу видљивост на музичкоj глобалноj сцени, финансиjску подршку и различите могућности за унапређивање кариjере- наводи се у саопштењу Егзита.

Како jе наведено, осим наступа на бинама европских фестивала попут Егзита и Будапест Ритмо, и учешћа на ворлд мjузик конференциjи Вомекс, музичари добиjаjу jедногодишњи програм менторства са еминентним музичким професионалцима, као и петодневни тренинг о менаџменту бенда и стварању умjетничког портфолиjа.

Из Егзит фондациjе jе саопштено да су "предвиђени и финансиjска подршка за креирање нових проjеката, интернационални наступи, односно учешће на различитим шоукеjс догађаjима, као и прилике за упознавање с музичким професионалцима и умjетницима из западне Европе и са Балкана".

-Неки од критериjума коjи ће бити пресудни у одабиру нових музичких звиjезда са Балкана су умjетнички интернационални потенциjал, разноврсност стила музике и подручjа, затим популарност и умjетничка вриjедност перформанса - навео jе Егзит.

Како jе наjављено, одабрани музичари имаће прилику да у оквиру шоукеjса наступе на Егзит фестивалу 2022. године, коjи ће бити домаћин специjалног догађаjа у Новом Саду посвећеном титули Европске престонице културе 2022, проjекту "МОСТ" и музици са Балкана.

Осим Егзит фондациjе, партнери у четворогодишњем "МОСТ-у" су организациjе из седам земаља Европе, предвођени Хангвето организациjом из Мађарске, а проjекат jе финансиран из средстава програма "Креативна Европа", коjи jе дио оквира Европске униjе за подршку култури и аудиовизуелном сектору.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 05:29