/ Фото: Инстаграм
15/08/2021 u 16:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Филм о Томи Здравковићу сниман и у Црној Гори

У филму о највећем боему свих времена сазнаћемо како су настале "Дотакô сам дно живота", "Два смо света различита" и "Тужно лето"

Колико сјећања стаје у сан? Колико сјећања стаје у пјесму? Које су пјесме веће од живота?

Тајна одговора на ова питања крије се у новом у филму редитеља Драгана Бјелогрлића „Тома“ који, као копродуценти, заједнички потписују Жељко Јоксимовић и Драган Бјелогрлић, а чији је први трејлер објављен прије неколико дана, преноси РТС. 

Филм "Тома" први је биографски филм у новијој домаћој кинематографији, чије линије приче прате личне успоне и падове једног од највећих пјевача, боема и умјетника у некадашњој Југославији.

image
FOTO: PROMO/ALEKSANDAR KUJUčEV

Како су настале "Дотакô сам дно живота", "Два смо света различита", "Љиљана" и "Тужно лето" и зашто је морао „добро да се запрља“ када пише стих – описали су сценаристи филма Никола Пејаковић, Зоран Лисинац, Драган Бјелогрлић и Маја Тодоровић.

Како је Тома Здравковић волио, патио, бјежао и поново се враћао својој души дочарао је Милан Марић у главној улози, док је лик пјевачице раскошног гласа Силване Арменулић повјерен Тамари Драгичевић.

image
FOTO: PROMO/ALEKSANDAR KUJUčEV

Ипак, Тома је био тон, стих и мелодија, а све то нам у филму доноси композитор и продуцент Жељко Јоксимовић.

У улогама оних који су чинили његов живот гледаћемо Петра Бенчину, Милана Колака, Сању Марковић, Андрију Кузмановића, Милену Радуловић, док Томине родитеље играју Мирјана Карановић и Слободан Бода Нинковић.

image

Фото: Интернет

-Фото: Интернет

На овој романтичној драми која је снимана скоро шест мјесеци у Србији, Црној Гори и Америци радило је више од двеста људи, које су предводили извршна продуценткиња Наташа Вишић, коредитељ Зоран Лисинац, директор фотографије Горан Воларевић, сценографкиње Јелена Сопић и Јована Цветковић и костимограф Борис Чакширан.

Филм "Тома" ће своју свјетску премијеру имати 20. августа на Филмском фестивалу у Сарајеву, док ће већ сјутрадан 21. августа отворити Фестивал филмских сусрета у Нишу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 16:37