t / - N1/PRINTSCREEN
23/04/2023 u 02:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ima 89 godina i trči na maratonu: Ni problemi s kičmom ni pejsmejker nisu prepreke

Krenuo sam u svojoj 55. godini. Priča je interesantna, gledao sam prenos maratona na televiziji, i prije početka, intervjuisali su neku baku od 76. godina koja je rekla da će trčati 5km makar je nosili. I ja sam rekao – ako može baka, što ne bih mogao ja

Vlada Stevanović ima 89. godina i danas će trčati, sada već tradicionalno, na 36. Beogradskom maratonu. Za N1 je kazao da je "spreman, koliko je mogao da bude" i pozvao da se što više mladih počne da bavi trčanjem na maratonu.

Stevanović je jedan od najstarijih učesnika maratona koji će trčati.

Ako se računaju i polumaratoni, ovo će biti njegova 145. ili 146. trka od kad je počeo da se takmiči, a to je, kaže, bilo 1989. godine.

- Krenuo sam u svojoj 55. godini. Priča je interesantna, gledao sam prenos maratona na televiziji, i prije početka, intervjuisali su neku baku od 76. godina koja je rekla da će trčati 5km makar je nosili. I ja sam rekao – ako može baka, što ne bih mogao ja. I pola sata prije maratona, uzeo sam patike i otisao da trčim Trku zadovoljstva, priča Stevanović.

Kako je rekao, upražnjavao je skoro sve atletske discipline.

- Trčao sam maratone, ultramaratone, triatlone, atletske discipline na evropskim i balkanskim takmičenjima. Rekao sam sebi da ako budem mogao da trčim do 90. godine, a posle ću videti kako me bude služilo zdravlje, izjavio je.

Kaže da je spreman „koliko može“, iako ima zdravstvenih problema.

- Imam problem sa zdravljem, patim od kičme već 40 godina, a imam 14 godina već pejsmejker. Krenuo sam da trčim u svojoj 55. godini, 1989. na Drugom beogradskom maratonu, naveo je.

Dodaje i da mu je najteža dionica na mostu na Adi.

- Najteže je kad se vraćamo na mostu na Adi, ima jedna uzbrdica prilično strma, čovek se umori, to je preko 11 km, ali dam sve od sebe da ga pretrčim, kaže Stevanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 06:55