/ Фото: Инстаграм
13/04/2022 u 17:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Инфлуенсер шокирао јавност: Пратиоце на Инстаграму молио да му купе стан!

Почео сам да користим пун потенцијал друштвених мрежа, као и све моје колеге, каже популарни Веселин

Популарни инфлуенсер Владимир Звекић познатији као Веселин, отворио је намјенски рачун и позвао своје пратиоце да му свако од њих уплати по еуро, како би могао да купи стан.

Звекић је овим поступком шокирао јавност.

- Коју поруку послати? Онима који не верују у исконску доброту. Пријатељи, ако ово стварно упали, све вас зовем на журку усељења и правимо циркус. Не знате ни пола кроз шта сам прошао у животу и како сам живио. Нисам хтио ни да вам дијелим да вас не мрачим или да зли језици кажу да глуматам жртву, али било је борбено, док се нисте десили ви. Толико пута сте ме вадили из депресије, лоших ситуација, били вјетар у леђа, а да ни не знате, а тек ово, још увијек сам у неверици, руке ми се тресу док пишем, а канула је по нека суза радосница- написао је он. 

Владимир Звекић има 328 хиљада пратилаца и ако бар пола од њих уплати по један еуро на његов рачун, он би могао за себе да бира и неки од станова у најлуксузнијем дијелу пријестонице Србије. 

Веселинова објава наишла је на низ негативних коментара корисника друштвених мрежа. Многи га критикују јер је "жив, здрав и прав", па би требало да "засуче рукаве" и заради за стан.

image
Фото: Инстаграм

- Радим од своје 15. године, радио сам сезонске послове, ишао да берем краставце, чупам лук и метлице, вадим кромпир, берем грожђе, ма да не набрајам шта све не! После тога дошао Нови Сад стопом, без иједног динара у џепу! Покушао да студирам, али услед финансијског краха нисам могао да се ослоним на своје већ сам морао да се запослим у брзој храни гдје сам остао годину дана. После тога сам промијенио локал, али остао у тој бранши. Поред тога радио треће смене у другом локалу, ишао да чистим станове и укупно радио три посла како бих могао себи да приуштим нови телефон. Не презам ја од рада, моји рукави су засучени од малих ногу! Не молим ја никога већ сам почео да користим пун потенцијал друштвених мрежа, као и све моје колеге - рекао је за Пинк.рс.

У једном од сторија је поменуо да нико од тих који га критикују не знају његову тешку животну причу.

- Нисам ја никога критиковао већ рекао како јесте, људи који ме дуже прате знају 30% онога што сам заправо прошао, док посматрачи ни 1%. Уколико кренем да причам о овоме, испашће да глуматам жртву, али некада се морам оградити и објаснити људима одакле ја долазим. Моја породица је, од како знам за себе, дисфункционална. Моји су се развели када сам био мали, мајка је трпјела породично насиље, тата је подлегао пороцима и алкохолу, такође и дјед. Услед лоших услова за живот, мајка је морала да оде на двије године на Малту да би зарадила за то, није нам ништа рекла, а породица каква јесте, пунила је главе сестри и мени да нас је напустила, па сами закључите како је то утицало на психу дјетета од шест година. Kада се вратила после двијр године, покушали смо да живимо са њом и обновимо однос, што смо и успјели, али је она доживјела саобраћајку и преминула у болници. Одмах после ње је преминула и наша бака, остали смо препуштени сами себи. Живели смо са татом и дједом- казао је Веселин.

Иако је нагласио да му људи не шаљу више новца и напоменуо да ће сваку уплату, која буде виша до једног еура, дати у хуманитарне сврхе, поједини кажу да је његов апел за скупљање новца за куповину стана сраман, јер се може апеловати да се прикупи новац за лијечење неког дјетета.

- Ја не знам шта је с људима, да ли су когнитивне способности појединаца у толиком минусу или је у питању нека делузија, не знам, али апела са моје стране није било! Ово су иницирали људи који ме прате! И смијешно ми је поређење, па мајку му, ово имају сви људи из ове бранше и логично да ће им људи уделити који динар јер имају своје разлоге. Ја активно, годинама, утичем на људе да пробуде самосвијест и критички размишљају! Такође и помажу онима којима је помоћ потребна, било то дијете или напуштена животиња. Боли ме заборавност- закључио је Веселин. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 13:01