Јелена Карлеуша / - фото: Инстаграм
08/07/2021 u 20:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Карлеуша: То су све злочинци требало би их избрисати гумицом

Ниjедан народ не смије да има колективну кривицу неког злочинца. Ми не можемо да буде колективно одговорни за злочине било кога, поручила jе Jелена Карлеуша

Jелена Карлеуша изнијела jе своj став по питању снимка Садика Хасановића коjи jе изазвао бурне реакциjе у jавности.

Јелена Карлеуша након дуже паузе због корона вируса одржала jе своj први наступ у Београду, гдје се поjавила у хаљини коjа jе мало тога сакрила. Непосредно прије наступа jе открила какво мишљење имао о побједнику емисиjе "Звезде Гранда", Махиру Мулалићу, као и скандалу коjи jе произвео учесник поменутог такмичења Садик Хасановић пјеваjући песме о клању Срба, преноси Мондо рс.

Карлеуша jе открила шта мисли о Мулалићу коjи jе триjумофовао у поменутом музичком такмичењу.

"Увијек jе полемика да ли ће онаj коjи побједи бити звезда. Моjи кандидати, поготово о Белми и Немањи Петровићу ће бити сигурно звезде. Свако од њих jе направио велики успјех самим тим што jе дошао до финала, то jе наjбитниjе. Побједници, знамо и сами, многи од њих никада ништа нису направили", рекла jе пјевачица.

Снимак jедног од кандидата емисиjе "Звезде Гранда", Садика Хасановића, на ком се види гдје као млађи пјева пјесме о клању Срба изазвао jе бурне реакциjе у jавности. Он се касниjе извинио, истакао да jе тада био маљолетан, а сада jе Карлеуша без пардона, све ово jе прокоментарисала, коjа jе врло отворено рекла шта мисли о његовог потезу.

– Не знам шта jе била рекациjа продукциjе. Када jе ријеч о Садику, он jе имао 12, 13 година када jе то пјевао. Сматрам да jе особа са 12, 13 година коjа jе научена да jе нека особа хероj jедног народа, не може да буде крива. Он се родио давно после свих тих ратова. Ми учимо нашу дјецу да многи људи коjи су били у рату, да су хероjи, тако и њих уче у Босни. Наши су хероjи, њихови су злочинци или су наши злочинци, а њихови хероjи. Гдје jе ту правда? Нема правде. То су све злочинци. То су сви људи коjе ми са ових простора треба да обришемо гумицом, да заборавимо и све оставимо иза нас. Да Балкан крене напријед. Доста jе да више причамо о рату, уништени су нам животи, затровани смо тим причама. Ако наставимо овако, jа ћу апеловати на сву омладину да бјеже одавде главом без обзира, ово jе нешто што ниjе свијетла будућност ни за jедну младу особу. Ниjедан народ не смије да има колективну кривицу неког злочинца. Ми не можемо да буде колективно одговорни за злочине било кога", поручиjа jе Jелена Карлеуша.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 12:19