Киjану Ривс / - Инстаграм
04/01/2022 u 07:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Киjану Ривс 70 посто зараде од првог Матрикса донирао за истраживање леукемиjе

Киjану се на донациjу за истраживање лијека за леукемиjу одлучио jер се његова сестра Ким десет година борила с том злоћудном болести. Глумац jе све вријеме био уз сестру док се борила с болести, све док на краjу ниjе дошла у ремисиjу.

Глумац Киjану Ривс jе 70 посто зараде од првог у низу филмова франшизе Матрикс, коjи jе снимљен 1999. године, донирао стручњацима за истраживање лијека за леукемиjу.

За снимање тог филма добио jе унапријед 10 милиона долара, а уговором jе добио и дио зараде филма па jе тако укупно зарадио 35 милиона долара. Од тога jе, дакле, Киjану одлучио да задржи 30 посто, а остатак jе донирао.

Киjану се на донациjу за истраживање лијека за леукемиjу одлучио jер се његова сестра Ким десет година борила с том злоћудном болести. Глумац jе све вријеме био уз сестру док се борила с болести, све док на краjу ниjе дошла у ремисиjу. Страни медиjи су раниjе наводили да jе Киjану потрошио око пет милиона долара на разне терапиjе како би помогао сестри у оздрављењу.

"Увијек jе била ту за мене. Увијек ћу jа бити ту за њу", рекао jе раниjе Киjану, пише Дејли мејлу.

Глумац jе jош прије више од десет година основао добротворну организациjу за помоћ људима коjи се боре с раком. За Ladies Home Journal 2009. године рекао jе да не жели да преузима заслуге организациjе.

"Имам приватну хуманитарну организациjу коjа дјелуjе пет или шест година и помаже у неколико дјечjих болница те се бави истраживањем рака. Не волим да везуjем ​​своjе име за то, само препуштам организациjи да ради оно што ради", рекао jе Киjану тада.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 07:44