Фото: Дневне новине Дан / -Фото: Дневне новине Дан
03/06/2021 u 13:56 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кнез ускоро објављује баладу: Многи ће се препознати у њој

Посебна jе заиста, има невjероватан сензибилитет и емоциjу, прича познати црногорски умјетник

Проjекат "Пjесма за друштво" окупио jе наjбоље црногорске музичаре, а међу њима био jе и Ненад Кнежевић Кнез.

Он jе после дуже паузе, настале услед корона вируса, одржао наступ за своjу публику, а иако га нису бодрили испред бине, пjевач се потрудио да им сву енергиjу пренесе путем малих екрана.

- Било jе сjаjно организовано, jако добра идеjа Милене Ђерговић коjа jе успjела да све реализуjе и да прилику многим црногорским музичарима да покажу шта знаjу у живим наступима. Драго ми jе да су jе многи подржали у томе и да напокон та сцена коjа jе изузетна дође до изражаjа jер у Црноj Гори људи обично више воле да им дође неко са стране да их забави – казао jе Кнез и открио какав jе осjећаj наступити без присуства публике.

Како каже, музичка професиjа jе била jедна од наjпогођениjих и сви су на неки начин могли да раде.

- Ми нисмо могли апсолутно ништа jер искључиво зависимо од публике, међу првима jе наша дjелатност укинута а ево и међу последњима почињемо. Осjећаj без публике jе потпуно другачиjи, кад нема публике човjек треба да jе замисли испред себе и да некако себе убиjеди као да су ту. Ако jе музичар велики професионалац он ће одрадити таj посао како треба али наравно да енергиjа неће бити стопроцентно онаква каква би била да jе ту публика- наводи Кнез. 

Пjесма "Заробљени" коjу jе обjавио након дуже дискографске паузе за кратко вриjеме jе побрала симпатиjе публике и постала регионални хит.

- Задовољан сам како jе пjесма прошла, с обзиром на то да jе за кратко вриjеме постала хит не само у Црноj Гори и Србиjи него регионално. Скоро jе прошло двиjе и по године од последње пjесме, Данас jа сjутра ти, то jе била jедна балада и некако сам хтио много раниjе да обjавим али десила се корона и онда сам све одложио. Ово вриjeме ковида провео сам радно у студиjу, толико тих пjесама коjе су биле несређене сам завршиои имам материjала за сигурно jедан циjели албум ако не и више. Мислим да jе сада неисплативо радити циjели албум jер ни све пjесме не могу доћи до публике на прави начин, ипак jе боље jедну по jедну обjавити и кад се скупи довољан броj обjединити их на албуму. Мада jе сад углавном слушанjе музике пребачено на ове платформе, људи их обично обjављуjу на своjим каналима, Jутjубу, Дизеру и Спотифаjу – казао jе Кнез.

Следећа нова нумера би, како каже, требало да изађе приjе љета ако све буде по плану.

- Намjера ми jе да приjе љета изађе следећа пjесма ако стигнем да урадим спот за њу, зове се "Причаj са мном". У питању jе балада jе чиjи сам аутор, Драган Браjовић jе писао текст, а аранжман je радиo Луксоне из Новог Сада. Он jе тренутно jедан од наjбољих продуцената и моj Стеван Милиjановић коjи са мном свира у бенду и коjи jе радио пjесму "Заробљени". То је сjаjна екипа. Пjесма jе изузетна, мислим да инспирациjа за такве баладе дође jедном у 10- 15 година. Посебна jе заиста, има невjероватан сензибилитет и емоциjу и мислим да ће се допасти публици. Многи ће се препознати у њоj – нагласио jе Кнез.

Регионални шоу програм коjи jе требало да ради са водитељком Мариjом Килибардом, одложен jе за нека боља времена.

- То jе требало да се деси али услед ковида jе ставлjено на стенд баj, требао jе да буде jедан озбиљан шоу гдjе би водили нас двоjе и биле би и неке имитациjе, људи из jавног живота би се такмичили у неким дисциплинама. Jако лиjепо замишљено али потребна су велика средства, ковид jе доста утицао на реалзациjу тога. У почетку се каснило са сценографиjом онда после нису могли да буду неки људи у жириjу коjи су прдвиђени на почетку и циjели проjекат jе помjерен за нека боља времена - закључио jе Кнез.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 09:47