Marija Šerifović uvodi Zeničane u 2024. godinu / -PRESSMEDIA.BA
20/10/2023 u 01:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Marija Šerifović za Novu godinu nastupa u Zenici: Učinite da mi ne bude hladno

Sve je dogovoreno u junu, region je i te kako ljubomoran na Zeničane, ističe pjevačica

Kako je najavio gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović još prošle godine, Zeničani će u 2024. godinu ući u veoma dobrom raspoloženju i provodu, a to je potvrđeno na jučerašnjoj konferenciji za medije gdje se prisutnima obratila zvijezda zeničke novogodišnje večeri Marija Šerifović.

Regionalna muzička zvijezda po dolasku u Gradsku arenu "Husejin Smajlović" prvo se družila s članovima plesnog studija "Shadows" koji su za nju izveli pjesmu i zaplesali, nakon čega je uslijedio i službeni dio konferencije za medije.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je kazao da je većina građana tražila da ovu Novu godinu u Zenici budu zajedno s Marijom Šerifović.

- Ovo je jedna od najvećih regionalnih zvijezda i presrećan sam što je prihvatila da bude s nama na najluđu noć. Ovo će biti sigurno najveći regionalni doček Nove godine sa Marijom Šerifović, a ovo je sigurno i želja naših sugrađana - kazao je Kasumović.


Nandino Škrbić direktor JP RTV Zenica je kazao da će u novogodišnjoj noći nastupiti i gosti iznenađenja, ali i da Zeničane očekuje bogat program.

- Zahvaljujem gradonačelniku koji je odlučio da naš tim bude razlog osmijeha i radosti mojih sugrđana i svih koji su odlučili dočekati Novu godinu na trgu u Zenici. Sada znamo da organizujemo centralni doček za Bosnu i Hercegovinu kada očekujemo više desetina hiljada posjetilaca iz cijele BiH. 
Imaćemo impresivan stage, izazov je u tehničkom smislu jer naš ‘premijerligaš‘ ima i specijalne zahtjeve kakve do sada nismo imali u Zenici -  kazao je Škrbić.

Marija Šerifović je u obraćanju prisutnima kazala da je sve dogovoreno u junu te da je region i te kako ljubomoran na Zenicu.

- Ja ne pripremam govore, ali još u junu mjesecu sam bila u Grčkoj jer sam imala samo pet dana za odmor. Zvoni mi telefon, ne prestaje, a ja neću da se javim. Đavo mi nije dao mira, neko me zove, ali telefon ne prestaje da zvoni i javim se... Gospodin gradonačelnik je bio simpatičan u razgovoru i odmah sam reagovala i saradnicima prenijela vaš broj i brzo smo došli do dogovora. Ali, ne znate da je cijeli region i te kako ljubomoran na vas, grad i činjenicu da sam u Zenici. Zenica će biti prvi grad gdje ću održati koncert nakon izlaska albuma - kazala je Šerifović.

U svom stilu je i nastavila:

- Rado se vraćam u svaki grad. Čak 2018. godine kada smo radili posljednji koncert rekla sam da se osjećam kao kod kuće, ali to je zbog obostrane ljubavi. Nadam se i molim vas javno, apelujem, da učinite sve da mi ne bude hladno - kazala je Šerifović.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 21:58