/ Фото: Архива
27/05/2021 u 13:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мерима Исаковић о случају силовања: Јавиле су ми се нове Лечићеве жртве

Вољне су да свједоче, поручује глумица

Јавиле су ми се нове Лечићеве жртве. вољне су да свједоче казала је у интервјуу за Недељник глумица Мерима Исаковић, која је недавно оптужила глумца Бранислава Лечића да је силовао.

- Све су ми испричале како им је Лечић прилазио на разне недостојне начине. Све су у то време биле студенткиње… Само се Тужилаштво није јавило", рекла је Мерима за нови Недељник.

Она је казала да стоји иза сваке речи на оних 18 страница које су објављене у Недељнику у парилу.

- Све што сам испричала било је у нади да ће се тиме зауставити медијска хајка и психолошко злостављање над једном младом женом, Данијелом Штајнфелд, која је успјела да се уздигне из пепела и прозове насилника на одговорност. А и цијело друштво, јер трагична траума која се десила Данијели није прича о изолованом чину – једној жртви једног насиља, нити о једном насилнику. То је прича о појави која је много чешћа него што је друштво спремно да призна. Kолико сам схватила, Данијела није жељела да својом пријавом отвори јавну дебату. Вјеровала је да ће је закон у њеној домовини заштитити и још важније: да ће заштитити друге дјевојке од истог и сличних насилника тиме што ће се овај насилник зауставити у разулареној бахатости - наводи Исаковићева.

Исаковић је испричала да су јој се након потресног свједочења у интервјуу јавиле дјевојке које су јој испричале како им је Лечић прилазио на разне недостојне начине.

- Све су у то вријеме биле студенткиње. Имале су између 20 и 24 године. Те дјевојке се међусобно не познају, али њихове приче имају много сличности у опису његовог насилног и манипулативног понашања. Вољне су да свједоче пред Тужилаштвом, али само под условом да њихов идентитет остане у тајности. Нагласиле су да га се боје, али и да су запрепашћене токсичним написима у таблоидима, па и шире. Питале су ме да ли могу да некако мени кажу све што су доживјеле од Лечића, али да сачувам њихов идентитет -  навела је она.

Свкедоци су, наставља Мерима, вољни да он преда снимке где су њихови гласови маскирани на увид Тужилаштву, а такође су вољне да разговарају директно са тужиоцем и свкедоче, ако им је загарантована тајност идентитета.

Цијело сведочење Мериме Исаковић објављено је у новом Недељнику, који је објављен данас.

Подсјетимо, глумица Данијела Штајнфелд је оптужила Лечића да је силовао у мају 2012. године, што је глумац порекао и одбацио те тврдње као „најгнуснију лаж“.

Лечић је крајем марта дао исказ у полицији и објавио да је прошао полиграфско испитивање. Потом је из Вишег јавног тужилаштва у Београду саопштено да се наставља „прикупљање доказа како би се донијела одлука о даљем току поступка“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 04:17