/ Фото: Инстаграм
08/01/2022 u 11:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Милан Станковић: Православље није само бројаница окачена о ретровизор

Бити истински хришћанин је стање духа које надилази вријеме и након тјелесне смрти прелази у вјечно блаженство, каже пјевач

Популарни пјевач и некадашњи учесник Звезда Гранда Милан Станковић у последње вријеме је посвећен вјери, често обилази манастире, а како каже Бог му је дао велике дарове, па мора да носи и велики крст. 

- Улудилу овог времена, духовно слепи, глуви и неми, свегрешни, пале природе, сви неминовно озбиљно промашујемо и са закашњењем осетимо да без Логоса божјег живот нема живота нити смисла. То су потврдили сви који се живљењем озбиљно баве. Све науке, филозофије, револуције, идеологије лимитиране су оквиром створеног, без приступа тајни Творца, узрока. А све се на крају завршава Господом, јер кроз њега је све и постало- казао је Станковић у интервјуу за Телеграф. 

Казао је да приче о томе да се замонашио нису тачне.

- Свједоци смо да у медијима јако ретко наилазимо на истину о мени. Безумни људи су и свето монаштво свели на вијести из ријалитија, врачаре и гатаре. Тај једини бунт и отпор који је преостао човјеку. За почетак, манастири и светоотачко предање су ту да нас уче и помогну да постанемо хришћани, што је врхунска вриједност. Бити истински хришћанин је стање духа које надилази време и након телесне смрти прелази у вечно блаженство. Али хајде за почетак да научимо да бити православни хришћанин није слободан дан за јело и пиће за празнике, нити је бројаница окачена о ретровизор у колима- закључио је Станковић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 19:13