ФОТО: ФЕЈСБУК
17/09/2021 u 15:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министарство у Загребу: Покрећемо ванредни надзор након Северининих оптужби

Министарство je покренуло поступак ванредног управног надзора над законитости рада и поступања Центра за социјални рад Загреб везано за случај Северине Вучковић

Министарство рада, пензионог система, породице и социјалне заштите покренуло је поступак ванредног управног надзора над законитости рада и поступања Центра за социјални рад Загреб, Подружнице Максимир, везано за случај Северине Вучковић и тренутно је у току прикупљање и издвајање документације, рекли су из Министарства за Н1 Загреб.

Подсјетимо, Северина Вучковић је у интервјуу за портал халтер изњела тешке оптужбе на рачун хрватског система социјалног рада због свега што је доживела у борби за старатељство над сином с бившим партнером Миланом Поповићем.

-Министарство рада, пензионог система, породице и социјалне заштите покренуло је поступак ванредног управног надзора над законитости рада и поступања Центра за социјални рад Загреб, Подружнице Максимир, везано за случај Северине Вучковић и тренутно је у току прикупљање и издвајање документације- рекли су из Министарства за Н1 Загреб.

Вучковић је изњела тешке оптужбе на адресе многих, јавности више или мање познатих, појединаца и институција. Осим бившег партнера Милана Поповића, прозвала је Центар за социјални рад, покојног градоначелника Загреба Милана Бандића и његове блиске сараднике.

У Newsroomu N1 Загреб у четвртак је о томе говорила новинарка Јелена Јиндра која је направила интервју са Северином након којег су бурно реаговали многи које је певачица оптужила. Међу њима је и патријарх српски Порфирије.

Након упита Н1 Загреб из Министарства су одговорили да покрећу поступак наздора над центром који је пјевачица прозвала.

Коментар навода које је Северина изwела у интервјуу тражили смо и од Центра за социјални рад Загреб, као и од подружнице Максимир који је Сjеверина у интервјуу оптужила.

Одговор је стигао од Центра за социјалну рад:

-Центар за социјални рад Загреб придржава се важећих законских одредби приликом обављања своје дjелатности, те дjелује у сврху интереса, добробити и заштите права мало летног дjетета.Одлуку о садржајима родитељског старања, када родитељи не могу постићи договор, доноси искључиво надлежни Суд на темељу утврђених чињеница и доказа. На наводе из текста портала Халтер, овај Центар нема коментара- пише у одговору који је стигао Н1 телевизији.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 16:15