Карановић / Фото: Далибор Даниловић
22/07/2021 u 07:33 h
Дневне новине ДанДневне новине Дан
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мирјана Карановић глумиће одраслу Дару из Јасеновца

Снима се мини серија под редитељском палицом Предрага Гаге Антотијевића

Глумица Мирjана Карановић играће Дару из Jасеновца у истоименоj мини-сериjи, ексклузивно открива Информер.

Позната глумица ће у драми редитеља Предрага Гаге Антониjевића дочарати лик одрасле главне jунакиње, коjу jе у филму тумачила мала хероина Биљана Чекић.

Антониjевић каже да jе Мира без размишљања прихватила улогу у сериjи коjа описуjе страдање Срба у Хрватскоj 1991. године.

- Преговори са Мирjаном су завршени и она jе на одушевљење свих нас прихватила да глуми Дару из Jасеновца, односно одраслу Биљану Чекић. Миру jе, као и сваког човјека, веома погодила прича о jезивом страдању нашег народа у логору Jасеновац и зато jе жељела да буде дио овог проjекта. Своjим талентом ће сигурно много допринијети квалитету сериjе - открива чувени редитељ.

За Информер додаjе да jош ниjе пронашао све глумце за наставак "Даре из Jасеновца":

- Још увијек тражимо ко ће играти одраслог Дариног рођеног брата Буду и чланове његове породице. Све те улоге су захтјевне и због тога пажљиво бирамо глумце".

Гага каже да ће сериjа "Дара из Jасеновца" бити састављена од филма и нових сцена, коjе ће се снимати од октобра.

- Радња сериjе почиње 1991. године за вријеме 'Задарске кристалне ноћи', када jе више од 2.000 наоружаних Хрвата кренуло у уништаванjе и пљачкање имовине Срба у Задру. Баш тамо ће се и срести Дара и Будо, и то 50 година после њиховог бјекства из Jасеновца. Њих двоjе дуго неће имати никакав контакт, jер ће их раздвоjити након напуштања 'логора смрти'", открива редитељ.

Дирљиви сусрет Даре и Буде послиjе пет децениjа гледаћемо управо у Гагиноj новоj сериjи.

- Буду jе усвоjила хрватска породица и он jе цијелог живота мислио да jе Хрват. Његов син ће учествовати у 'Задарскоj кристалноj ноћи' и палити српске куће. Међутим, све ће се промијенити када се Дара и Будо после 50 година поново сретну. Вратиће им се сјећање на болну прошлост из Jасеновца - открива Антониjевић.

Мини-сериjа "Дара из Jасеновца" имаће четири епизоде, а премиjера се очекуjе сљедеће године на РТС-у уочи Божића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 12:33