/ -X
27/09/2024 u 12:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

50 Cent će producirati dokumentarnu seriju o Pi Didiju

Netflix je potvrdio da će, zajedno sa Kurtisom 50 Cent Džeksonom u ulozi producenta, snimiti dokumentarnu seriju o Šonu Didiju Kombsu, koja će se baviti nedavnim optužbama protiv muzičkog mogula, uključujući trgovinu ljudima i reketiranje, kao i višestrukim optužbama za seksualno nasilje i nasilno ponašanje.

Kao što je Deadline ranije izvijestio, Džekson je u maju rekao da je Netflix "osvojio pravo nadmetanja" za projekt.

Netflix je potvrdio da je ugovorio ovaj projekt ranije ove godine. Produkcija je još u toku, a datum premijere serije će tek biti određen.

Aleksandra Stejplton će režirati i biti izvršna producentkinja serije. Džekson će biti izvršni producent preko svog G-Unit Film & Television

- Ovo je priča sa značajnim uticajem. To je složen narativ koji se proteže decenijama, a ne samo u do sada viđenim naslovima ili klipovima. Ostajemo nepokolebljivi u našoj posvećenosti da damo glas onima bez glasa i da predstavimo autentične i nijansirane perspektive. Iako su optužbe uznemirujuće, pozivamo sve da upamte da priča Šona Kombsa nije cijela priča o hip hopu i toj kulturi. Cilj nam je da osiguramo da pojedinačne akcije ne zasjenjuju širi doprinos kulture - rekli su Stejplton i Džekson u zajedničkoj izjavi.

Kombs se trenutno nalazi u pritvorskom centru u Bruklinu, bez prava na kauciju.

Kombsovo hapšenje uslijedilo je skoro godinu dana nakon što je protiv njega pokrenuta prva od 10 tužbi za seksualni napad i šest mjeseci nakon što je Ministarstvo za unutrašnju sigurnost izvršilo raciju u njegovim vilama. Hip-hop mogul, koji je u pritvoru bez kaucije, optužen je za stvaranje velikog zločinačkog poduhvata koji mu je pomogao da zlostavlja, prijeti i prisiljava žene i druge da "ispunjavaju njegove seksualne želje, štite njegov ugled i prikriju svoje ponašanje".

Među zločinima za koje se Kombs i njegovi saradnici terete za počinjenje i prikrivanje su seksualna trgovina, distribucija narkotika, palež i otmica. Mnogi od navodnih zločina dogodili su se na ilegalnim seksualnim zabavama gdje je navodno bacao predmete na žrtve i vukao ih za kosu, a gdje su njegovi saradnici navodno dijelili narkotike kako bi žene natjerali na odnose.

50 Cent je u jednom od ranijih intervjua tvrdio da je "jedini koji je govorio o tome mnogo prije" što je dospjelo na naslovnice, a na Twitteru se oglasio kazavši: "Niste mi vjerovali, kladim se da sad hoćete".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. septembar 2024 12:41