/ -JUTJUB/SKRINSOT
06/07/2024 u 10:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ascend predstavio EP i najavio debi album

Metal sastav Ascend predstavio je nedavno drugi EP pod nazivom "Event Horizon" i najavio debitantski album.

Beogradsko-aranđelovački bend Ascend je autorski melodic metal bend nastao početkom 2021. godine. Njihov zvuk karakteriše širok spektar muzičkih uticaja i miks modernog i old school metala, a na novom EP-u i materijalu koji će tek biti objavljen još uvijek tragaju za svojim zvukom.

– Pjesme sa našeg drugog EP-a zvučno pripadaju srednjem periodu 2000ih i metalkora, za razliku od prvog koji je u uglavnom utemeljen u tradicionalnom zvuku metala 80-ih. Ti tradicionalniji metal elementi su prisutni i na drugom EP-u, ali u pažljivije odabranim trenucima. Interesantno je da su mnoge dionice pjesama sa ovog izdanja napisane u istom periodu kao i "stare" pesme, ili čak i prije nastanka samog benda, a sve osim "Svetlosti" su svirane uživo već od proleća 2022. – rekao je Aleksandar Blagojević, gitarista benda i dodao:

– Drugim riječima – ove pjesme su nešto starije u poređenju sa ostalima koje se sada nalaze na koncertnom katalogu. Iako kvalitetne, nisu pokazatelj toga gdje je bend zvučno u ovom trenutku. To nas do uzbudljivih vijesti: nalazimo se u procesu snimanja našeg prvog albuma. Materijal već neko vrijeme vrijedno snimamo i kako se bližimo kraju snimanja, sve smo više uzbuđeni za upotpunjen doživljaj i muziku koju ćemo podijeliti sa vama. Iako su nam naši prošli radovi prirasli k‘ srcu, smatramo ovaj novi materijal najiskrenijim i najkompletnijim do sada, i konačno dolazimo do stadijuma u kome možemo reći da bend zaista dobija "svoj" zvuk sa kojim smo svi pojedinačno zadovoljni. Bend je najavio da kako se bude bližio prvom singlu da će podijeliti još dosta informacija i sadržaja sa svojim fanovima,piše headliner.rs

EP "Event Horizon" možete da slušate na svim popularnim streaming platformama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. oktobar 2024 11:39