/ -JUTJUB
29/06/2024 u 11:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Baby Lasagne singlom „and I" servirao nešto sasvim drugačije

Miljenik evrovizijske publike i jedan od najuspješnijih mladih regionalnih muzičara, Baby Lasagna predstavio je razigrani singl "and I" na kome "servira" publici nove ukuse i dimenzije svog zvuka.

Na do sada neistražene sonične teritorije Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna, uputio se uz pomoć tima s kojim je i do sada sarađivao, a uz singl, objavljen je i muzički video u retro stilu pedesetih godina čiju režiju potpisuje umjetnikova vjerenica, Elizabeta Ružić.

– Ovu pjesmu zamišljam kao veliki trenutak u svojoj karijeri baš zato što je to prva moja pjesma koju publika zapravo iščekuje. Od samog početka sam najavljivao album kao haotični miks žanrova, stoga pjesma "and I" jasno prkosi dosadašnjim izdanjima. Uzbuđen sam da čujem šta će publika reći na "novo lice lazanje". Neću se truditi da opišem numeru, njen muzički pravac, niti značenje njenog teksta – to prepuštam slušaocima – izjavio je Baby Lasagna povodom nove etape svoje karijere.

Sa više od 50 miliona slušanja pjesme "Rim Tim Tagi Dim", evrovizijska numera Baby Lasagne već nosi status hita, a o njegovom uspjehu svjedoči i činjenica da je numera dobila najviše glasova publike na ovogodišnjoj Pjesmi Evrovizije u Malmeu.

Baby Lasagna u poslednje vrijeme broji čak četiri miliona mjesečnih slušalaca na muzičkim platformama, što definitivno ukazuje na to da se apetit za njegovom novom muzikom samo povećava. Nova numera je objavljena tačno na vrijeme nakon najave velike evropske turneje pod nazivom "Meow Back" koju je umjetnik zakazao za proljeće 2025. godine.

Turneja će obuhvatiti 26 nastupa u 20 zemalja, a ova vesela pjesma prožeta teatralnim momentima, promjenama u tempu i maštovitim referencama na kuhinju samo je početak svega ukusnog i zaraznog što je umjetnik spremio za svoje slušaoce.

Muzički projekat Baby Lasagna, iza kog stoji mladi muzičar Marko Purišić iz Umaga, nastao je iz potrebe tekstopisca i umjetnika da umjesto prema uputstvima stvara muziku po sopstvenom ukusu.

Marko svoje dugogodišnje stvaralačko iskustvo (uključujući pisanje pjesama za bend Mono Inc. koji je ostvario fantastičan uspjeh u Njemačkoj) koristi za poigravanje različitim žanrovima, a njegov opušteni pristup muzici ogleda se u humoru i ležernosti tekstova koji su u skladu s njegovima iskustvima i pogledu na svijet. Muzičar u ovom trenutku radi na debitantskom albumu, a sudeći prema reakcijama, cio svijet jedva čeka da ga čuje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. jun 2024 11:25