Bijelo dugme na Banjaluka festu / - VIZUAL
22/04/2024 u 11:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Bijelo dugme" na "Banjaluka Festu"

"Bijelo dugme", najveća rok grupa na ovim prostorima, nastupiće 5. jula na "Banja Luka Festu" u okviru slavljeničke turneje, a sjaju jednog od najljepših festivala u regionu, kako su saopštili organizatori, doprinijeće muzički velikani na čelu sa Goranom Bregovićem.

Kako je navedeno u saopštenju organizatora, "Dugme" povodom 50 godina karijere nastupa u samo nekoliko gradova, a Banjaluka je jedan od njih zahvaljući "Banjaluka Festu".

"‘Ružica si bila‘, ‘Pristao sam biću sve što hoće‘, ‘Ako ima boga‘, ‘Za Esmu‘, samo su neke od pjesme koje ‘Dugmići‘ u okviru slavljeničke turneje izvode u rok sastavu! Pjesme ‘Bijelog dugmeta‘ na ‘Banjaluka Festu‘ zvučaće baš onako kako ih pamtimo, kao velike rok himne svirane uz glasne gitare i bubanj, čiji ritmovi pokreću mase već decenijama", pojašnjeno je iz organizacije "Banjaluka Festa".

Slavljenička turneja "Bijelog dugmeta" počinje u Sarajevu, a posjetioci "Banjaluka Festa" imaće privilegiju da među prvima budu dio ovako značajnog jubileja.

- Na ovo treba dodati i visok produkcijski nivo festivala, koji će sasvim sigurno doprinijeti tome da ovaj koncert bude jedan od najvažnijih na predstojećoj turneji - stoji u saopštenju.

Kako je ranije najavljeno ovogodišnji festival otvoriće svjetski poznati muzičar Stjepan Hauser, a organizatori festivala ističu da je Banjaluka potvrdila želju za svjetskim imenima ogromnim interesovanjem za prvi nastup Hausera na ovim prostorima.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 08:36