/ -EPA EFE
14/10/2024 u 12:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Bred Pit otkrio koji mu je film omiljen u karijeri

Bred Pit je stekao slavu kroz svoje uloge u brojnim poznatim i nagrađivanim filmovima, međutim, nekoliko filmova nije ispunilo njegova očekivanja.

Riječ je o filmu Endrua Dominika iz 2007. pod nazivom Kukavičko ubistvo Džesija Džejmsa od strane Roberta Forda (The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford) koji je zasnovan na istoimenom romanu Rona Hansena iz 1983. godine.

Kako prenosi Far Out Magazine, Pit se u intervjuu za GK osvrnuo na tri decenije svog uspjeha i izdvojio ovaj film kao svoj omiljeni.

"Mogu da nastavim da pravim hitove sve vrijeme, ali moj omiljeni film je film sa najvećom zaradom - Kukavičko ubistvo Džesija Džejmsa od strane Roberta Forda", rekao je tada glumac i dodao:

"Ako vjerujem da film vrijedi, onda znam da će vremenom dobiti svoju vrijednost", prenosi Far Out.

Zvanični sinopsis glasi:

"Radnja filma prati priču o Robertu Fordu (Kejsi Aflek), koji je Džesiju Džejmsu (Bred Pit) bio idol od djetinjstva. Robert se svim silama trudi da se pridruži bandi odmetnika iz Misurija, ali postepeno postaje ogorčen na vođu razbojnika."

Uz Breda Pita, u filmu glume i Sem Šepard, Meri-Luiz Parker, Džeremi Rener, Sem Rokvel, Garet Dilahant, Bruklin Prol, Dastin Bolindžer, Pol Šnajder, Nik Kejv i druge zvijezde.

Budžet filma bio je 30 miliona dolara, dok je globalno u bioskopima zaradio nešto više od 15 miliona dolara, a u Americi samo 4 miliona dolara, prenosi Far Out.

Iako je film loše prošao u bioskopima, dobio je odlične kritike i kritičara i publike i čak je dobio dvije nominacije za Oskara. Na dodeli Oskara 2008. film je bio nominovan u kategorijama za najboljeg sporednog glumca (Kejsi Aflek) i najbolju fotografiju. Na IMDb-u je ocijenjen sa 7,5 od 10, dok su ga kritičari ocijenili sa 77 odsto na Rotten Tomatoesu, a publika sa 75 odsto.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. oktobar 2024 12:52