/ -JUTJUB
20/08/2024 u 17:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Coldplay „Music of the Spheres Tour" postala rok turneja s najvećom zaradom u istoriji

Turneja benda Coldplay, "Music of the Spheres Tour", postala je rock turneja s najvećom zaradom u istoriji muzike.

Prema Billboard Boxscoreu, na trenutnoj turneji benda Coldplay ostvarena je zarada od 945,7 miliona dolara, a prodato je 8,8 milijuna ulaznica od početka u martu 2022., što je čini najunosnijom i najprodavanijom rock turnejom do sada.

Nadmašili su rekord koji je prethodno postavio Elton Džon na turneji "Farewell Yellow Brick Road", koja je donijela prihode u visini od 939 miliona dolara. Ovu brojku postigao je s 328 nastupa tokom petogodišnje turneje, koja je trajala od 8. septembra 2018. do 8. jula 2023.

U to vrijeme Elton Džon je nadmašio "The Divide Tour" Eda Širana krajem 2019. godine, koja je bila ‘teška‘ 776,4 miliona dolara. Prije Širana, rekord su držali U2 s turnejom "The 360 Tour".

Ipak, iako imaju još 21 nastup do kraja, nije vjerovatno da će Coldplay uskoro nadmašiti rekord Tejlor Svift, koji je postigla svojom "Eras Tour". Svift je ušla u istoriju u decembru prošle godine, kada je postala prva turneja u istoriji koja je zaradila milijardu dolara.

Prema Pollstaru, Svift je prodala "nevjerovatnih 4,3 miliona ulaznica po prosječnoj cijeni od 238,95 dolara". Takođe su izračunali da je pjevačica zaradila otprilike 17,3 miliona dolara za prosječan nastup za trenutni dio svoje turneje.

Turneja "Music Of The Spheres" postavlja novi standard kada je riječ o ekološki osveštenom pristupu muzici uživo, zahvaljujući nizu održivih inicijativa koje Coldplay uključuju u svoj program.

U aprilu je otkriveno da su već proizveli 59% manje emisija ugljen dioksida nego na prethodnoj turneji 2016. i 2017. Takođe je otkriveno da je, zahvaljujući uspjehu nastupa uživo, zasađeno čak sedam miliona stabala. Ovo je rezultat toga što je bend obećao da će posaditi jedno drvo za svaku osobu koja posjeti turneju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 20:31