/ -MISLAV ŽABAROVIć
20/05/2024 u 13:38 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Dino Petrić na ovogodišnjem CMC festivalu predstavlja pjesmu „Otvoreno more”

Pjevač koji osvaja pozornice svojom muzikom i plijeni pažnju s dozom energičnosti koja privlači na prvu, donosi nam baš takvu i novu kompoziciju ‘Otvoreno more‘.

Riječ je o Dinu Petriću, a upravo čari odricanja, iskušenja i iznenađenja, ali i ljepota života sažeta je u muzici i tekstu.

‘Nekako svaku pjesmu povezujem sa životom i ova pisma opisuje baš to. Nama izvođačima godi pažnja žena, to je neosporno, ali cijeli taj noćni život nosi za sobom razna iskušenja sa kojima se treba nositi. Iskreno rečeno, pažnja žena zna ići do granica gdje kažeš "A što sad"?? Ali, uvijek se na kraju složi na obostrano zadovoljstvo pošto su 80% naše publike žene koje vole kako pjevamo, kako dišemo na bini, kakvu energiju prenosimo na njih i kakvim utiskom odlaze i ponovo se vraćaju na naše koncerte. Srecni smo zbog toga jer žene pokreću svijet i kao što pjesma ‘Otvoreno more‘ govori: Što teže je meni slađe je‘, ispričao je Dino.

Mnogi će se složiti s Dinom, a isto mišljenje zasigurno dijeli i Jure Brkljača koji je ‘‘glavni krivac‘‘ za muziku ‘Otvorenog mora‘, a isto tako, u tandemu sa Mihaelom Blumom, pokrio je sve i aranžerski, dok je tekst napisao Aleksandar Čubrilo.

Osim što će spomenutu pjesmu izvesti na ovogodišnjem CMC festivalu u Vodicama, još jedna zanimljivost koja prati ovu muzičku priču, kako nam otkriva sam Dino, jest to da mu se ‘Otvoreno more‘ toliko svidjelo da je molio Juru da mu prepusti pjesmu i otpjeva je.

Dokaz da je uspio u tome, upravo je nova pjesma koja od danas plovi radijskim etrom, a možete je slušati na streaming servisima poput Spotify,a Deezera, Tidala, Apple Musica kao i mnogim drugima.

‘Bez obzira sto sam usidren u mirnu luku i porodično stablo Petrića se širi, gotovo svakog dana otplovim u otvoreno more muzike i onoga što me čeka na tom putu. Dobro znamo da život muzicara koliko god izgledao bajan, nije nimalo lagan. Puno odricanja i ulaganja, godine rada i strpljenja stoji između uspjeha i neuspjeha. Za sve to što se treba desiti na tom putu, treba imati od kuće potpunu podršku i razumijevanje od žene, djece, porodice i prijatelja. Zahvalan sam što imam takvo okruženje, čime me zapravo guraju i daju mi vjetar u jedra da nastavim ploviti bas kao šta pjesma kaže, ‘Otvorenim morem‘, za kraj je poručio Dino.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. septembar 2024 22:58