/ -JUTJUB
09/07/2024 u 13:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Entoni Hopkins o svojoj ulozi nagrađenoj Oskarom: „Bilo je lako odigrati"

Od kada je Entoni Hopkins počeo profesionalno da glumi šezdesetih godina prošlog vijeka, njegova karijera gotovo nikada nije posustala.

Od pozorišta do filmova i televizije, glumac se pojavio u raznovrsnim naslovima, pokazujući se kao jedna od najdarovitijih zvijezda svoje generacije.

Ipak, nakon napornog rada tokom sedamdesetih godina, Hopkins je tek sledeće decenije postao međunarodna holivudska ikona.

Njegova uloga u filmu Čovek-slon, koji je bio nominovan za Oskara, pomogla mu je da postane poznat i izvan Ujedinjenog Kraljevstva. Do 1991. godine svi su već znali Hopkinsovo ime.

Osim toga, uloga zastrašujućeg kanibalskog ubice Hanibala Lektora u filmu Kad jaganjci utihnu bila je izvanredna i donijela mu je Oskara. Od tada je imao mnoge priznate uloge, a rekao je da mu je jednu bilo posebno lako da odigra. 

"Ne bih trebao ovo da kažem i znam da zvuči jako umišljeno, ali bilo mi je tako lako da odigram tu ulogu", otkrio je za Entertainment Weekly govoreći o filmu Otac, u kojem glumi Entonija, starijeg čovjeka koji pati od demencije.

Za ulogu u tom filmu Hopkins je osvojio Oskara za najboljeg glumca, kao i mnoge druge prestižne nagrade poput BAFTA-e i BIFA-e. Vjeruje da su mu iskustvo u pozorištu i odlično pamćenje pomogli u izvedbi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:12